Annons

Sedan 2015 har det gått att flyga mellan Jönköping och Frankfurt i Tyskland. Men nu är det slut med det, i alla fall tillfälligt. Anledningen är att flybmi, som trafikerar linjen, har gått i konkurs. Det meddelade det brittiska flygbolaget i ett pressmeddelande på lördagskvällen.

– Vi fick informationen nästan samtidigt som det gick ut till media. Det är oerhört förvånande, tråkigt och ledsamt, jag skulle vilja säga att det kom som en blixt från klar himmel. Men det visar hur komplex och turbulent den här branschen är, säger Rony Forsberg.

– Vi förlängde avtalet så sent som i december och det har varit en jättestark utveckling på linjen. Men det har ingen betydelse om de andra linjerna går dåligt.

"Väldigt goda chanser"

Med tanke på beläggningen har Rony Forsberg stora förhoppningar om att hitta en ny operatör som kan trafikera linjen.

Annons

– Vi ska söka upp nya aktörer och rycka i de trådar vi har, självklart är det så. Jag bedömer chanserna som väldigt goda. Vi hade diskussioner med andra bolag innan vi förlängde med flybmi, men efter det har vi inte fört några parallella diskussioner. Det gör man inte så länge man har ett avtal som löper, säger han.

Påverkas ekonomiskt

– Vi jobbar med att hitta en tillfällig lösning för resenärerna som är bokade i morgon och på måndag, men inget är klart än.

Vad innebär detta ekonomiskt för er?

– De tre flygplatserna som flybmi har trafikerat i Sverige kommer säkert bli drabbade på ett eller annat sätt. Det beror på vad vi har för utestående fakturor, det blir något vi får titta på.

Handlar det om stora summor?

– Nej, det kan röra sig om några hundra tusen. Vi får se hur konkursförvaltaren ser på det och hanterar det.