Under onsdagen meddelade Nextjet AB att de ansöker om konkurs. De ställer in sina betalningar och alla avgångar från och med klockan 13:00.

- Det är djupt beklagligt att styrelsen tvingats ta detta beslut. Speciellt för våra passagerare som direkt drabbas av detta och för vår personal, men också för våra leverantörer och samarbetspartners. Vi har gjort allt som står i vår makt för att hitta en lösning, men tyvärr inte lyckats. Det som nu sker är att en konkursförvaltare ska utses som kommer att ta beslut om bolagens framtid, säger bolagets VD Magnus Ivarsson i ett pressmeddelande.

"Det är väldigt olyckligt"

Nextjet har tidigare trafikerat 23 rundturer i veckan mellan Jönköping och Stockholm.

- Det är väldigt olyckligt och många som drabbas. Inte bara vi som flygplats utan det är framförallt resenärerna som drabbas av detta. Vi fick informationen samtidigt som media och hade ingen förhandsinformation. Vi har 23 flygningar i veckan Jönköping-Stockholm och detta är väldigt kännbart, säger Rony Forsberg till Jnytt.

Annons

Vad gör ni nu?

- Detta är så pass nytt att vi avvaktar konkursförvaltaren och vad han eller hon tar för beslut. Om bolaget ska drivas vidare eller om man kommer ställa alla maskiner, vilket skulle vara ett dramatiskt beslut. De trafikerar ett 20-tal sträckor i norden och det är många regionala flygplatser som drabbas, säger Forsberg och fortsätter:

- De hade det tight förra året men sålde av ett antal flygplan under hösten för att få ordning på ekonomin och vi trodde de hade gjort det. Men uppenbart inte.

Ni vill fortsätta erbjuda flygningar till Stockholm?

- Absolut. Det är klart att Stockholmstrafiken är viktig för oss. 60 procent av de som flyger till Stockholm flyger vidare efteråt, det är synnerligen viktig trafik för oss.

Flygbolaget skriver i pressmeddelandet att det inte är någon idé att passagerare tar sig till flygplatserna. De rekommenderas istället att ta kontakt med sin resebyrå eller kortutgivare för vidare hantering. Bolagets hemsida har stängts ner och deras kundtjänst är stängd.