Annons

Den första perioden inleddes lite hafsigt, men där känslan var att HV71 var tyngre när de väl tog sig fram offensivt.

Det var tunnsått med målchanser, men ett mål skulle det bli i perioden. Niklas Hansson slog en hård, öppnande passning till Mattias Tedenby som kunde komma igenom mittzonen med full fart. Tedenby slog en sidledpassning som Simon Önerud sköt direkt på, pucken satt bakom Anders Lindbäck i Rögles mål

– Det var bara att klippa till, det var skönt att få en bra träff, sa Önerud till C-more i pausen.

Rögle fick spela powerplay i slutet av perioden men hade våldsamma problem med sina uppspel och spridda burop hördes från hemmapubliken. Det var ett tydligt HV-grepp om matchen efter en period.

HV kontrollerade spelet

Annons

Den andra perioden inleddes på ett liknande sätt, HV hade kontroll på spelet och Rögle skapade inte många målchanser.

Men hemmalaget skulle kvittera, HV hade precis misslyckats med att göra mål i ännu ett powerplay när Rögle ställde om i en kontring. Pucken hamnade hos Simon Ryfors som fintade bort Linus Söderström och gjorde mål.

HV återtog ledningen efter tolv minuters spel av andra perioden. Kevin Stenlund och Oscar Sundh väggade sig fram och den sistnämnda sköt ett direktskott mellan benen på Lindbäck.

– Jag fick ett jättebra pass och det var bara att vispa till, det var inget bra skott men skönt att den gick in, sa Sundh till C-more.

Christensen avgjorde i tomt mål

Resterande minuter av perioden kontrollerade HV och hade även några chanser att öka på ledningen. Men 1-2 var resultatet inför den tredje perioden.

I den tredje perioden kontrollerade HV matchen och spelet. Rögle försökte och försökte, men de hade svårt att ta sig till heta målchanser. Hemmalaget tog ut sin målvakt, men då passade Erik Christensen på att skrinna igenom och sätta 1-3.

SHL