Premiärnerver och ringrost? J-Södra fick hur som helst inte till spelet att stämma alls till en början och var tvåa i de flesta duellerna. Örebro hade det mesta av spelet i upptakten av matchen och därför var det inte alls ologiskt att hemmalaget öppnade målskyttet efter 14 minuter.

ÖSK-spelarna var först på bollen efter ett inlägg och Ferhad Ayaz kunde placera bollen i mål från straffområdeslinjen.

– De spelade bra de första 15-20 minuterna, vi försökte läsa av dem och komma in i matchen. Det är konstgräs och bortaplan. Vi fick känna av hur de spelar för att inte göra bort oss, säger Daryl Smylie.

Nådde högst på hörna

J-Södra spelade upp sig och jämnade ut spelet efterhand. I slutet av första halvlek hade man bud på kvittering vid flera tillfällen. Gästerna hade en trippelchans efter flipperspel i straffområdet och reprisbilderna visade att bollen tog på handen på en Örebrospelare, men domaren blåste inte för straff.

Några minuter senare missade Dzenis Kozica ett jätteläge efter att J-Södra väggspelat sig igenom Örebroförsvaret. Kozica hade i princip öppet mål men sköt över.

Annons

J-Södra öppnade andra halvlek piggt och bara tre minuter efter pausvilan var det kvitterat. Daryl Smylie nådde högst på en hörna och nickade bollen i mål. Smylie hade sedan en nick tätt utanför mål och var nära att bli tvåmålsskytt.

– Det var skönt att få göra mål. Jag nickade in en hörna förra säsongen men annars var det nog fyra år sedan jag gjorde ett sådant mål. Jag skulle kanske ha gjort ett mål till, men den nicken gick tätt utanför stolpen, konstaterar nordirländaren.

”Spelmässigt bra början”

Båda lagen skapade chanser senare i halvleken, och det blev Örebro som återtog ledningen. Kennedy Igboananike föll i straffområdet efter en duell med Jonathan Tamimi. Närkingarna tilldömdes straff och Tamimi fick sitt andra gula kort i matchen.

– Jag var skymd och såg inte riktigt vad som hände, säger Smylie.

J-Södras nye målvakt Evgenij Kobozev slängde sig åt rätt håll och tog straffen, men han lyckades inte hålla bollen och straffskytten Nahir Besara kunde göra mål på egen retur.

J-Södra tvingades avsluta matchen med tio spelare och var aldrig riktigt nära att få till en kvittering. Men spelet som gästerna visade upp under långa stunder lovar gott inför fortsättningen.

– Det är inte lätt att komma hit och spela, men hela laget gjorde en jättebra match trots att det blev förlust. Det känns skönt att vi kom in i det direkt och att vi spelade så bra i första matchen. Resultatet var inte bra, men spelmässigt var det en bra början, säger Daryl Smylie.

– Vi tar med oss hur vi fungerar som lag, att alla bidrar hela tiden och att vi följer vår spelidé. Vi slarvade möjligen vid målen, men annars var helheten bra.

JnyttTV. Presskonferens med båda lagens tränare och intervju med Tommy Thelin, som ger sin syn på matchen och straffsituationerna.

Matchfakta

Fotboll, Allsvenskan

Örebro SK-Jönköpings Södra IF 2-1 (1-0)

1-0 (14) Ferhad Ayaz, 1..

Matchfakta

Fotboll, Allsvenskan

Örebro SK-Jönköpings Södra IF 2-1 (1-0)

1-0 (14) Ferhad Ayaz, 1-1 (48) Daryl Smylie, 2-1 (81) Nahir Besara.

Utvisning: Jonathan Tamimi, J-Södra (80).

Domare: Bojan Pandzic, Göteborg.

Publik: 7 073, Behrn Arena.