Annons

Under lördagen var 50 utställare på plats i Huskvarna, Folkets park. De sålde allt ifrån halsband till drömfångare, änglar och hjärtan samt godis och sylt.

Foto: Julia Jonsson
Foto: Julia Jonsson
Foto: Julia Jonsson
Foto: Julia Jonsson
Foto: Julia Jonsson
Foto: Julia Jonsson
Foto: Julia Jonsson

— Det är roligt att det finns så mycket att kolla in här, men jag måste säga att de hemgjorda sakerna lockade allra mest. Jag brukar gå på sådana här arrangemang – det är väldigt mysigt, förklarade Inger Wegele från Lekeryd.

"Känner mig så inspirerad"

Även Jönköpingsbon Lena Magnusson lyfte fram alla fina hantverk som en av de främsta anledningarna till att hon besökte mässan:

Annons

— Speciellt textil tycker jag är kul att se, eftersom jag själv ägnar mig åt det. Jag känner mig så inspirerad när jag går här inne. Nu blir jag riktigt sugen på att åka hem och sticka, men först ska jag köpa mig ett vackert smycke.

"Tommare än på ett ålderdomshem"

Cirka 170 personer hade infunnit sig till Folkets park när det var cirka en och en halvtimme kvar innan stängningsdags. Det var dock inte riktigt vad en av säljarna hade hoppats på.

— Nej, lite bättre respons än så hade ju varit trevligt. Det var mer folk på förmiddagen, men sedan försvann nästan alla. Här är tommare än på ett ålderdomshem, tyckte KG Gustavsson.

Blev förvånad

Någon mer som blev förvånad över att fler inte hade slutit upp var Kerstin Nolander. Hennes spekulationer är att det kan bero att datumet kanske inte var det mest lämpliga:

— Det skulle kunna bero på att A6 också har en höstmarknad idag. Det är lite synd att vi krockar med dem. Vi förlorar nog en del besökare på grund av det, fast jag vet i för sig inte om vi har samma kunder. Sedan är det ju också väldigt bra väder ute – då kanske inte alla vill gå runt här inne. Bättre lycka nästa gång helt enkelt.

Mat