Annons

Paret Gabro har haft möbelbutiker sedan 2011 och de finns bland annat i Borås. Innan dess drev de såväl restauranger och vägkrogar på flera håll i landet, och dessa har de fortfarande kvar även om de nu också slagit sig in på möbelmarknaden.

På lördag och söndag öppnar de en ny möbelbutik – den här gången på Torsvik. Folkets möbler ryms i en 975 kvadratmeter stor lokal på Betavägen och paret har förhoppningar om att det ska finnas något för alla, därför namnet.

Är tandsköterska

– Vi har en restaurang på södra Torsvik sedan innan och när den här lokalen blev ledig passade vi på. Det har tidigare varit snickeriverksamhet i lokalen, så vi har fått göra om lite, berättar Michel Gabro.

Hur kommer det sig att ni gick från restaurangbranschen till möbler?

Annons

– Det känns roligt att byta bransch. Jag är faktiskt tandsköterska i grunden och har även jobbat som det. Nu jobbar jag annars med bokföring, säger Märta Gabro och skrattar.

Hennes man har också alltid varit intresserad av inredning och idén att börja sälja möbler väcktes när han var utomlands och skulle importera produkter.

– Jag hittade bra leverantörer och bra möbler och därför började vi sälja möbler, säger han och har höga förväntningar när det gäller möbelförsäljningen på Torsvik.

Har webbshop

Paret Gabro

Ålder: Märta Gabro är 41 år och Michel 44 år.

Familj: Tre barn (två pojkar och en flicka).

Bor..

Paret Gabro

Ålder: Märta Gabro är 41 år och Michel 44 år.

Familj: Tre barn (två pojkar och en flicka).

Bor: Huskvarna.

Paret har även en webbshop med hemleverans.

– Vi har inomhusmöbler inom sovrum, kök, vardagsrum. Vi har mattor, tavlor, kristaller, lampor och andra inredningsdetaljer. Vi har alla typer av design och priser just för att det ska passa alla, säger Märta Gabro.

Möblerna är både tillverkade i Sverige och utomlands. Exempelvis finns det italienska och finska möbler.

– Om allt går bra hoppas jag att vi på sikt även kan öppna en möbelfabrik. Många möbler är dyrare att köpa in i Sverige än utomlands. Det skulle jag vilja konkurrera med, säger Michel Gabro.

Missa inte filmen där Märta Gabro berättar varför de öppnar på Torsvik.