Annons

Nu gör Larz-Kristerz en ny avstickare från dansbanorna. De senaste fem åren har man haft krogshow på Klockargården utanför Leksand. Nu tar man nästa steg – en konsertturné på teatrar.
Det blir inledningen på jubileumsåret 2016 när Larz-Kristerz firar sina första 15 år på estraderna.
– Det är ju ett nytt sätt att möta vår härliga publik, skivköpare och flera av dem som kanske inte går ut och dansar längre. När vi väl fick förfrågan behövde vi inte fundera länge, säger bandets trummis Micke Eriksson i en kommentar.

Startade i Älvdalen
Larz-Kristerz startade 2001 i Älvdalen. 2008 deltog bandet i den första säsongen av Dansbandskampen på SVT och klev rakt in i det svenska folkhemmet när de vann tävlingen i stor stil. Sedan dess har man turnerat konstant runt hela landet med avstickare till våra grannländer.

”Blivit vårt signum”
Gruppen är en av Sveriges största dansband med närmare 300 000 sålda skivor och mer än 600 spelningar på både logar och krogscener sedan Dansbandskampen. Förutom sin svängiga musik och spelglädje är bandet känt för sina ofta spektakulära scenkläder i grälla färger.
– När man får på sig scenkostymen, då förvandlas man till en Larz-Kristerz. Det har blivit vårt signum och varumärke, säger sångaren Peter Larsson.
Turnén inleds 4 februari i Kungälv och nio dagar senare uppträder bandet på Jönköpings Teater.