Annons

Våren är här och det som göms i snö...Men vad tycker några Jönköpingsbor om situationen med nedskräpning i stan? Jnytt kollade med två hundägare och vana promenerare som ser det mesta när de är ute och går med sina fyrbenta vänner.

Uno Bergman med hunden Atlas
– Det är för jävligt med nedskräpningen. Det finns överallt. Papper, tidningar, burkar...allt! Om någon köper nåt att äta och det inte finns någon papperskorg så slänger man det på marken, det tror jag, säger Uno som ser en hel del skräp när han är ute och går med sin hund.…
– Folk måste bli bättre på att inte slänga. Det är fruktansvärt på en del ställen. När vi var ute och gick sist så gick det inte att se annat än skräp, jag går ju en timme varje dag.

Robert Krantz och hunden Stjärna är ofta ute och promenerar längs Vättern i höjd ned Lokstallarna. Han tycker det är konstigt att den sträckan ner mot Väster City är så väldigt nedskräpad.……
– De hade skräpplockardag med "Håll Sverige rent" i helgen men här plockade de inte, jag blev jätteförvånad för här hade de kunnat plocka ihop hur mycket som helst. Om man bortser från skräpet är Jönköping en väldigt vacker stad. Men kommunen håller efter och har många arbetslag som är ute. Om man tittar på Vätterstranden så är de där varje morgon och städar upp efter ungdomsfesterna. Jag ser det när jag cyklar till och från jobbet. Det här verkar vara en glömd sträcka, den måste ha fallit mellan stolarna.

Foto: Marianne Lundvall
Foto: Marianne Lundvall
Foto: Marianne Lundvall
Foto: Marianne Lundvall
Foto: Marianne Lundvall