Annons

JSB har i dagsläget cirka 350 anställda och omsätter drygt två miljarder om året. Företaget startade i Blekinge 1997 och finns nu även i Skåne, Kronoberg och Mälardalen. JSB Bostad är etablerade med bostadsproduktion i hela landet.

– Jönköpingsregionen är en stark tillväxtmarknad med stora möjligheter. Genom att etablera oss här knyter vi ihop JSB:s marknader i södra Sverige med Mälardalsregionen. Det gör oss också starkare och mindre känsliga för konjunktursvängningar, säger Pether Fredholm, vd på JSB, i ett pressmeddelande.

Bygga nytt team

JSB:s plan är att bygga upp en entreprenad- och byggserviceavdelning.

– Vi kommer att börja med att anställa en arbetschef som i sin tur får resurser att bygga ett nytt team från grunden. Förhoppningen är att hitta en person med god kännedom om den lokala marknaden utifrån samma framgångsrika koncept som vi just gjort i Mälardalen, berättar Anders Johansson, regionchef Sydost, i pressmeddelandet.

Annons

Ska öka omsättningen

Han kommer att ansvara för etableringen.

– Om ett år räknar vi med att ha en tjänstemannaorganisation på plats på tio personer. Med etableringen av Jönköpingskontoret, som organisatoriskt kommer att ligga under Region Sydost, är målet att öka omsättningen från dagens 700 miljoner kronor till en miljard kronor till år 2022, säger Anders Johansson.

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app