Annandag jul är en klassisk bandydag.

Så även för de 930 betalande i Katrineholm. De allra flesta höll så klart på hemmalaget och de hade all anledning att vara nöjda till slut.

Men det var gästande Jönköping som tog ledningen då Gustav Backman satte 1-0 efter det att nära 15 minuter var spelade. Backman blev framspelad av Daren Richardson och målet kom när Katrineholm hade en spelare utvisad.

Annons

Efter målet var det sedan Jönköpings tur att få en spelare utvisad, men JB klarade av Emil Anderssons utvisning utan att släppa in mål, men laget hann knappt bli fulltaligt innan det att hemmalaget kvitterade till 1–1, då hade det spelats drygt 30 minuter av matchen.

Och apropå utvisning. I den 27:e minuten drog hemmalaget på sig en ny utvisning, denna gång för fasthållning. Och JB lyckades åter utnyttja det numerära övertaget på isen. Oskar Davidsson satte 2-1, ett resultat som stod sig halvleken ut.

I den andra halvleken satte Katrineholm 2-2 tidigt och när det återstod nästan 15 minuter av ordinarie matchtid kunde Katrineholm göra 3-2, något som också blev slutresultatet.

Det här var Jönköping Bandys femte raka förlust i allsvenskan.

Annandagen bjöd även på det heta mötet mellan Tranås och Nässjö. Se filmer från den matchen i form av highlights och bengalbränning av glada Nässjöfans.