Jönköpings IK besegrade Täby med 4-2 i senaste matchen, men i hemmamötet med Linköping på trettondagen blev det återigen förlust för nästjumbon som krigar för nytt kontrakt.
Östgötarna ryckte ifrån till 2-0 i första perioden, men JIK reste sig och kom ikapp till 2-2 sedan Clara Lundell och Emelie Rosén svarat för varsitt mål. Linköping återtog ledningen i andra perioden och ledde med uddamålet, 3-2, när två perioder var spelade.
JIK kom tillbaka start i tredje perioden, pressade stundtals tillbaka Linköping och såg ut att vara på väg mot en kvittering. Men i stället gjorde Linköping två mål inom loppet av 27 sekunder vilket betydde ledning med 5-2.

Jönköpings IK lyckades inte följa upp segern mot Täby och ta en ny trepoängare. Gästande Linköping vann med 5–3 i Arenan i Idrottshuset. Foto: Peter Wilsson
Sophia Persson gjorde säsongsdebut efter att ha studerat i Australien. Foto: Peter Wilsson

Spelet framför mål avgjorde
– Vi gick ner oss och de fick två kassar snabbt. Det tog mentalt, suckar Sophia Persson.
JIK reducerade senare till 3-5 genom Micaela Lundmark, men fick inte till någon riktig forcering i slutminuterna.
– Jag tycker inte att vi förtjänade att förlora i dag. Linköping hade inte övertaget spelmässigt, utan vi föll på individuella misstag. Det kan vi inte klandra någon spelare för eftersom vi är ett lag där vi ska jobba för varandra, säger Persson.
– Vi kämpade in i det sista och alla spelare gjorde sitt. Ingen vek ner sig och vi hade förtjänat att kvittera.
Spelet framför mål blev avgörande. Linköping gjorde tre av sina mål när JIK inte fick bort bollen framför eget mål.
– Innan matchen snackade vi om att rensa undan returerna eftersom de skjuter mycket från höga slottet eller framför kassen. Vi får ta åt oss av det och jobba på det i morgon, säger Sophia Persson.

”Var riktigt taggad”
Persson själv gjorde säsongsdebut i JIK efter att ha studerat i Australien under hösten. Den 24-åriga backen började på bänken men fick hoppa in och spela boxplay och gjorde även några byten i slutet av matchen.
– Det var riktigt kul att vara tillbaka, jag var riktigt taggad. Om tränarna hade sagt att jag skulle spelat hela matchen hade jag gjort det, men jag har full förståelse för att de valde att spela med de tjejer som har varit med hela säsongen, säger Persson, som spelade en del innebandy under tiden i Australien.
– Jag körde med ett lag i Canberra en gång i veckan. Det går inte att jämföra med tempot här, men bara känslan av att hålla en klubba i handen gör mycket.
Nu är hon tillbaka i Jönköping – och målet är att hjälpa JIK till nytt kontrakt i Superligan.
– Det blir en stor utmaning, men man hade inte hållit på med detta om man inte gillat det. Det är många matcher kvar, så det är ingen panik, säger Sophia Persson.

JnyttTV. Hör vad Clara Lundell säger om matchen och se highlights eller hela matchen i repris:

Fakta

Innebandy, Svenska SuperliganJönköpings IK-Linköping IBK 3-5 (2-2, 0-1, 1-2)Målskyttar, JIK: C..

Fakta

Innebandy, Svenska SuperliganJönköpings IK-Linköping IBK 3-5 (2-2, 0-1, 1-2)Målskyttar, JIK: Clara Lundell, Emelie Rosén, Micaela Lundmark.Linköping: Maja Liljeroth, 2, Anna Wiman, Stina Sjögren, Sofia Haglund.Publik: 269, Arenan Idrottshuset.

SSL
JIK