Det var som väntat hemmalaget IFK Norrköping som var det spelförande laget i träningsmatchen hemma i Norrköping. Jönköpings Södra fick mestadels av tiden ägna sig åt försvarsspel där målvakten Carljohan Eriksson stod för en bra insats.

– Det var full fart från början, första 15-20 hade vi fullt sjå att komma in i matchen. Sista kvarten är bra. Andra är det lite öppnare fotboll, första 25-30 kommer vi upp ännu mer med laget och får till bättre spel, sa tränaren Jörgen Wålemark om matchen, Wålemark valde att inte göra några byten i pausvilan,

I den andra halvleken lyfte J-Södra upp spelet något. Norrköping gjorde flera byten under pausvilan, något som också satte viss prägel på matchen.

I den 79:e minuten kom så matchens första mål då Alexander Jakobsen satte bollen i mål bakom CarlJohan Eriksson. Jakobsen fick bollen till skänks av Max Watson som misslyckades med en passning. Jakobsen fick upp farten och hade inga problem att näta.

Annons

– Det här var en jättebra match för oss. Det är roligt att se så många unga killar i laget. Vi har mer eller mindre bara spelare under 20 år på plan i slutet. Försvarsspelet från vår sida var bra, vi jobbade bra tillsammans och höll ihop det centralt.

Under matchens sista tio minuter gjorde sedan J-Södra ytterligare ett par byten och CarlJohan Eriksson och Max Watson var de enda två spelarna som spelade 90 minuter.

Jörgen Wålemark.
Foto: Peter Wilsson

– Nummer ett är att vi har ny match på söndag där vi måste vara fräscha. Den här matchen spelades i högt tempo och vi vet att Max har bra grundfys, det var bra att vi slapp spela 90 med fler spelare. Vi är i början av säsongen, man får vara lite extra klok då, sa Jörgen Wålemark.

Tre träningar återstår för J-Södra innan det är dags för tävlingsmatch, på söndag möter laget Frej i Elmiahallen i svenska cupen.

Träningsmatch

IFK Norrköping–J-Södra 1–0 (0–0)

1–0 (79) Alexander Jacobsen

..

Träningsmatch

IFK Norrköping–J-Södra 1–0 (0–0)

1–0 (79) Alexander Jacobsen

Startelvan: CarlJohan Eriksson, Max Watson-Erik Moberg (75)-Anton Liljenbäck (68), Jesper Svensson (82)-Amir Al-Ammari (82)-Fredric Fendrich (55)-Alexander Jallow (82), Peter Gwargis (82)-Ahmed Gero (82)-Tommy Thelin (75).

Avbytare: Sebastian Crona (55), Axel Lindahl (68), Benjamin Tannus (75), Lukas Eek (75), Adam Fägerhag (82), Max Johansson (82), Alex Petrovic (82), Adam Gemheden (82), Robert Schlimon (82).