Bara sju minuter in i matchen tvingades HFF göra ett ofrivilligt byte. Philip Bernholtz fick kliva av med en knäskada efter en duell.

– Från min position såg jag inte exakt vad som hände, men han fick en rejäl smäll mot knäet. Vi får se hur illa det är, det är alldeles för tidigt att säga om det är en allvarlig skada. Jag vill inte spekulera i det, säger Benjamin Westman.

Efter en godkänd start på matchen fick HFF helt plötsligt stora problem med spelet. Oddevold tog vara på gästernas passivitet och gjorde både 1-0 och 2-0. Imer Beqiri öppnade målskyttet sedan hemmalaget väggspelat sig igenom HFF-försvaret och nio minuter senare utökade Mahmoud Abed-Al-Mouti ledningen.

Matchfakta

Fotboll, Div. 1

IK Oddevold-Husqvarna FF 2-1 (2-0)

1-0 (26) Imer Beqiri. 2-0 (35) Mahm..

Matchfakta

Fotboll, Div. 1

IK Oddevold-Husqvarna FF 2-1 (2-0)

1-0 (26) Imer Beqiri. 2-0 (35) Mahmoud Abed-Al-Mouti, 2-1 (75) Joel Stevens.

Domare: Adi Aganovic, Kristianstad.

Publik: 255, Rimnersvallen.

Annons

Nyförvärv reducerade

– Vi visste att de är bra i sitt omställningsspel, och i ljuset av det är det synd att vi bjöd dem på mycket kombinationsspel. De ska inte kunna klacka sig fram som de gjorde vid andra målet, de fick utdelning på sitt högriskspel, säger Westman, som inte är nöjd med första halvlek.

– Vi var svaga från matchminut 15 till halvtid. Vi gick ner oss rejält efter en bra början och kom ur fas efter skadan. Det ska inte påverka så mycket, men vi hade svårt att hantera det.

HFF spelade upp sig efter paus och reducerade till 2-1 efter 75 minuter. Nyförvärvet Joel Stevens som tog sig inåt i planen och avlossade ett skott som letade sig in i bortre krysset.

”Satsade allt framåt”

– I andra satsade vi allt framåt och blev mer desperata i vad vi gjorde. I slutet av matchen fick de panik och slog ifrån sig. Vi var mer direkta men kom inte längre än till nästanlägen, säger en missnöjd Benjamin Westman.

– Jag är jättebesviken på sista halvtimmen i första halvlek, vi måste lära oss att inte falla igenom så grovt som vi gjorde då. I andra hade vi helt annan attityd, hjärta och inställning, men det räcker inte att spela bra i 60 minuter.

HFF har tagit en poäng på de två första matcherna eftersom det blev 0-0 i seriepremiären mot Mjällby.