Annons

Matchfakta

Innebandy, Svenska superligan

Mullsjö AIS-IK Sirius IBK 10-6 (2-2, 4-2, 4-2)

Målskyt..

Matchfakta

Innebandy, Svenska superligan

Mullsjö AIS-IK Sirius IBK 10-6 (2-2, 4-2, 4-2)

Målskyttar, Mullsjö: Kim Ganevik, 4, Anton Vestlund, 3, Kasper Hedlund, Tim Braillard, Isaac Rosén.

Sirius: Joakim Olsson, 2, Jakob Drews, 2, Patrik Burman, Filip Eriksson.

Publik: 708, Nyhemshallen.

Mullsjö AIS tog sin sjätte raka seger när slutspelsjagande Sirius besegrades i Nyhemshallen. Men trots att det blev ganska klara siffror till slut var det länge en jämn tillställning.

Första perioden slutade 2-2 och lagen höll jämna steg i mer än halva matchen.

Annons

– Det var jämnt då. Vi vet att de är ett bra kontringslag, men vi bjöd dem på för mycket. Det var nästan vi som satte igång deras kontringar. Det justerade vi lite under matchens gång, säger Kim Ganevik.

Mullsjö gjorde fem raka mål fram till 9-4 och när slutsignalen ljöd stod det 10-6 på resultattavlan.

”Gått lite trögt ett tag”

– Vi hade väldigt mycket boll och tryckte ner dem ganska bra. Vi lät dem springa sig trötta, och när de fick vrida och vända kom målen. Vi har ryckt ifrån i slutet i ganska många matcher, och det gör att vi inte blir frustrerade. Vi har en växel till om det är jämnt efter 40 minuter, säger Ganevik.

– Det var framför allt skönt att ta tre poäng, det var prio ett. Jag tycker att vi hade ganska bra stäm, vi hade en hyfsad känsla. Det är lite för mycket att släppa in sex mål, men det är bra att göra tio. Vi hade ganska bra kontroll defensivt också, men det är något mål för mycket bakåt.

Fyra av de tio målen kom från Kim Ganeviks klubba, och han gläds åt att målskyttet lossnade efter en lite tyngre period.

– Jag har känt att det har gått lite trögt ett tag. Det har varit lite till och från i vår formation, det har nästan alltid varit någon borta. Vi hade ett bra snack i början av veckan och sade att vi nollställer och att var och en får rannsaka sig själv om varför det har gått trögt. Jag fick en tacksam start, och sedan flöt det på. Det var skönt och välbehövligt.

Säkrat hemmaplansfördel

Mullsjö är trea i tabellen när bara två omgångar återstår, och tack vare segern mot Sirius har laget säkrat hemmaplansfördel i kvartsfinalspelet. Avståndet är fem poäng både upp till andraplacerade Falun och fyran Linköping, och det betyder att västgötarna har kopplat ett ganska hårt grepp om tredjeplatsen.

– Just nu är platsen vår och den ska vi behålla. Vi vill förstås ta den och visa de andra lagen att vi är starka. Det är viktigt att skicka signaler att vi är starka. Samtidigt har vi varit på andra sidan och blivit valda, och det har gett tändvätska, säger Kim Ganevik.

Mullsjö har kvar att möta redan klara seriesegrarna Storvreta borta och Pixbo hemma.