Annons

En 25-årig man överlämnade sig själv till polisen under söndagen efter att ha mördat fem personer i Kitzbühel i Österrike. Enligt österrikisk press ska dådet handla om ett bakomliggande svartsjukedrama. Mannen dödade sin 19-åriga ex-flickvän, hennes bror, föräldrar och nuvarande pojkvän.

Pojkvännen som dog var Florian Janny, 24-årig målvakt i hockeylaget Kitzbühler EC. Laget tränas av Charles Franzén, som tidigare har varit J20-tränare i HV71 och huvudtränare i Tranås AIF.

– Jag har bara haft honom i två månader men jag kan inte säga något annat än att han var en superkille som definitivt inte förtjänade det här. Han var väldigt glad och kom alltid med ett leende till träningen. En hårt arbetande hockeymålvakt som ville framåt i sin karriär och hela tiden bli bättre, säger Charles Franzén till Sportbladet.

Annons

I Kitzbühler spelar även svenskarna Stefan Ridderwall, Lukas Fredrin och Johan Schreiberg. Laget var lediga på måndagen, men kommer att samlas för att sörja sin bortgångna lagkamrat tillsammans.

– Vi samlar laget i kväll med en krisgrupp och en präst. Därifrån måste vi någonstans bearbeta det som hänt. Alla sörjer på olika sätt och hanterar det här på olika sätt men alla måste få den tid att känna och helt enkelt sörja och hedra Janny. Men det är fortfarande overkligt, säger Charles Franzén.