Annons

Edin Hamidovic växte upp på Öxnehaga och började tidigt spela fotboll i lokala IFK Öxnehaga. Sedermera fortsatte han spela i IK Tord innan han för drygt sex år sedan tog klivet över till Jönköpings Södra. Väl i Södra så visade han snabbt framfötterna och klev upp genom ungdomsleden till seniorlaget. Förra säsongen så tränade han med seniorlaget hela tiden och fick även spela en superettanmatch, som han gjorde mål i. Men något nytt kontrakt med J-Södra blev det inte för Hamidovic. Istället fick han beskedet att söka sig till en ny klubb. Till slut föll valet på division 1-laget Skövde AIK. Nu ett halvår senare så har Edin knappast ångrat sitt val. Hans lag har gjort totalt tolv mål under vårsäsongen och han har stått för sju av dem – som mittfältare.
– Allt handlar om att få förtroende, och det känner jag att jag har fått i Skövde. Jag känner mig viktig, och jag har fått en central roll i laget vilket har gjort att jag blivit en bättre fotbollsspelare.

Annons

”Gick inte bra för mig”
För laget har det gått desto tyngre. Skövde parkerar för tillfället på sista plats i Division 1 södra med åtta inspelade poäng på tolv matcher.
– För mig har det gått bra men för laget har det gått tyngre. Det handlar mycket om ineffektivitet, vi har haft mycket stolpe ut under våren. Vi skapar många chanser och vi spelar bra, men bollen vill inte in, säger Hamidovic.
Edin menar själv på att det absolut inte hade gått så bra för honom om det inte vore för tränaren Charbel Abrahams tro på honom.
– Jag gjorde inga mål på de fem första matcherna och det gick inte så bra för mig, men Charbel fortsatte att starta med mig och jag kände att jag fick ett enormt förtroende från honom. Jag kände att jag var behövd och att jag var betydelsefull, vilket betyder enormt mycket. Om en tränare ger mig förtroende så kommer han få dubbelt så mycket tillbaka från mig.

”Stänger inga dörrar”
– Jag trodde verkligen inte att det skulle gå så bra som det har gått, säger Hamidovic.
På de sju senaste matcherna har det alltså blivit sju mål, vilket får ses som mer än godkänt med tanke på hans position som offensiv mittältare. Men än är inte Edin nöjd, han vet vad han kan och hoppas en dag komma så långt som möjligt inom fotbollens värld.
– Jag har alltid sagt att jag vill spela så högt upp som möjligt. Jag trivs jättebra i Skövde och jag har känt mig välkommen sen dag ett, men jag har alltid sagt att jag vill spela så högt upp som möjligt.
En återkomst till Jönköpings Södra, där Edins gamle juniortränare Jimmy Thelin nu basar över seniorlaget, känns avlägsen, men inget är omöjligt enligt Hamidovic själv.
– Man vet aldrig, jag stänger inga dörrar till något lag. Jag vill spela så högt upp som möjligt och jag hoppas jag kan ta ytterligare kliv i min utveckling nu under hösten.
– Jag känner Jimmy och jag vet vad han går för. Han fick ut jättemycket av mig och jag har honom att tacka för mycket.

Lokal hjälp
Kontraktet går ut efter den här säsongen, men än så länge vet inte Edin hur hans framtid ser ut.
– Jag vill helst komma till en lite större förening där man känner en press på sig hela tiden från publiken och omgivningen, säger Edin som dock påpekar att målsättningen för resten av säsongen redan är klar.
– Först måste vi hålla oss kvar. Vi får hoppas att vi har lite mer tur nu under hösten med tanke på hur många chanser vi har missat. Jag ska försöka hjälpa till offensivt och producera så mycket som möjligt.
Edin Hamidovic menar även att Assyriska IK från Jönköping hjälpt honom oerhört mycket under det senaste året.
– Jag hoppas att de vinner division 3 och tar klivet upp. Varje gång jag är hemma så tränar jag med dem. De har verkligen hjälpt mig med så mycket som möjligt och jag känner mig tacksam gentemot dem.