Annons

Händelsen inträffade i juni i förra året. Men det är först nu som den åtalade mannen åtalas. Detta efter att han först anhölls i mitten av juli och därefter suttit häktad.

Enligt åklagaren kom mannen och en annan man till målsägandens bostad. Väl på plats slog de honom upprepade gånger med basebollträt mot hans huvud och kropp. De misshandlade honom även med knytnävsslag innan de försökte få in honom i sovrummet.

Kunde inte andas

Misshandeln fortsatte genom att de höll om målsägandens hals och mun så att han inte kunde andas och de satte även på honom handfängsel.

Annons

Enligt åtalet kunde mannen inte skrika på hjälp. Persiennerna i lägenheten drogs ner så att ingen skulle kunna se in och under hela misshandeln upprepade mannen att han skulle döda den andre personen.

Först när mannen lyckades slå sönder en fönsterruta vilket gjorde att en förbipasserande uppmärksammade det hela, avslutades misshandeln. Men åklagaren menar att syftet var att mannen skulle dödas.

Polisen har gjort ett stort antal förhör och har även genomfört en teknisk undersökning på platsen, något som Jnytt tidigare har skrivit om.

Skadades allvarligt

Personen som de försökte döda skadades allvarligt. Han fick flera frakturer i ansiktet och på vänster skulderblad samt skador i huvudet, armarna och på ryggen.

Mannen åtalas även för övergrepp i rättssak sedan han kontaktat målsäganden via Facebook och sagt åt denne att inte berätta något. Annars skulle hans liv bli förstört.

Den tredje åtalspunkten rör talan om utvisning eftersom åklagaren yrkar att mannen efter avtjänat straff ska utvisas från Sverige.