Annons

Efter strafförlusten borta mot Malmö i lördags har Johan Lindbom fått lämna sin plats som huvudtränare i HV71. "Lillis" Lundh har klivit in i rollen och ser tillbaka på tre träningsdagar som inleddes med fokus på offensiven.

– I måndags jobbade vi mycket med att göra mål och med effektiviteten. I tisdags varvade vi lite med grundstrukturen i försvarsbiten. Idag (läs onsdag) har de största bitarna lagts på boxplay och powerplay, säger Lundh till Jnytt.

Hur känns det nu, efter tre dagar i nya rollen?

– Det känns bra, vi har haft en god stämning i truppen mestadels. Även om vi inte haft lika kul på isen så har vi kunnat köra på bra. Det är klart det har blivit en förändring och då får man utnyttja energin och den biten och sen omvandla det till något bra. Vi har tränat både på det vi är bra på och skruvat lite på det vi kan göra bättre.

Annons

Inga stora formationsändringar

Även om Lundh nu är ny som huvudtränare är det inte några stora förändringar i formationerna att vänta. Varken i boxplay, powerplay eller spel fem mot fem. Lillis uppger att det inte är i kedjekonstellationerna problemen har varit.

– Vi har glimtvis gjort det väldigt bra i powerplay och kommer nog behålla ursprungsgubbarna där. Alla matcher är viktiga för oss nu och nu är det fyra innan det blir uppehåll, vi ska göra allt för att vinna, säger Lundh och fortsätter:

– Vi formerar oss som tidigare och känner inte att det är i formationerna i powerplay eller fem mot fem nöten att knäcka sitter. Jag tycker inte heller man ska hänga upp sig på statistik bara för att folk säger att det kommer bli bättre. Vi behöver bli bra nu och axlarna kan ramla ner ibland om man upprepar saker samtidigt som man får tips och råd.

"Stor respekt för Rögle"

I första matchen efter tränarrockaden ställs HV71 mot Rögle BK på bortaplan. Skåningarna har fått luft under vingarna efter en tung start på säsongen. Med fyra trepoängare på de fem senaste matcherna har RBK hoppat upp till en åttondeplats i tabellen, tio poäng före HV. I tisdags bortabesegrade laget Frölunda efter ett sent segermål.

– Rögle är ett lag som åker mycket skridskor i alla lägen och hela tiden jobbar stenhårt. Vi måste mota den medicinen med att flytta pucken i den farten, sen kommer det bli mycket kamp där vi blir utmanade. Vi har stor respekt för Rögle och de har verkligen vridit sig tillbaka in i säsongen, konstaterar Lundh.

HV71 får förutom Martin Thörnberg även klara sig utan Simon Önerud och Nils Andersson som båda är uppsatta på skadelistan. Simon Önerud är närmast comeback och kan komma att spela mot Växjö Lakers på lördag.

Fakta inför matchen

HV71: Har som bekant gjort om i ledarstaben och Stephan Lundh är nu huvudtränare. Jonas Holm..

Fakta inför matchen

HV71: Har som bekant gjort om i ledarstaben och Stephan Lundh är nu huvudtränare. Jonas Holmström är med i ett SHL-bås för första gången. Saknar Martin Thörnberg, Nils Andersson och Simon Önerud, i övrigt är alla spelare tillgängliga. Ligger elva i tabellen med 23 poäng.

Rögle BK: Är inne i en bra trend och radar upp trepoängare. Mot Frölunda saknades Mattias Sjögren, Ben Youds, Craig Schira och Jonas Ahnelöv med skador, Sjögren kan komma att göra comeback mot HV. Daniel Widing är avstängd. Ligger åtta i tabellen med 33 poäng.

Ställning i Jnytt-ligan:

22 poäng: Mattias Tedenby

15 poäng: Mikko Lehtonen

10 poäng: Jonas Gunnarsson & Markus Ljungh

Jnytt tippar: 1-3