Relaterat: Mördade paret fick halsarna avskurna
Relaterat: "Har fantiserat om att döda"

Att 24-åringen skulle åtalas för dubbelmordet i Mantorp var väntat menar mannens försvarsadvokat Henrik Lindblom.

– Vi har förstått vart det har barkat hän och det finns viss bevisning som knyter honom till brottsplatsen. Men det finns inget som knyter honom till själva mordet, säger Henrik Lindblom.

Inte pekat ut någon

Enligt 24-åringen ska han inte ha varit ensam på brottsplatsen. I stället uppger han att det ska ha funnits minst en person till där som ska ha begått dubbelmordet. Men han har inte pekat ut eller namngivit någon person.

Varför pekar han inte ut de misstänkta? Han riskerar ju själv att åka dit för morden?

Annons

– Så är det naturligtvis. Han uppger att det finns en hotbild mot honom och han har inte vågat berätta något om gärningspersonerna av rädsla för att de ska ge sig på personer i hans omgivning. Därför vill han inte heller bidra till att gärningspersonerna kan identifieras. Han är rädd att det ska komma fram att uppgifterna kommer från honom, säger Henrik Lindblom.

Vad säger Mullsjöbon om att polisen enbart hittat spår på platsen som kan knytas till honom?

– Vi menar att det inte går att utesluta att det varit någon annan gärningsperson på platsen även om det inte har hittats några spår från någon annan. Mullsjöbons DNA har hittats på tejpen som hittats på brottsplatsen och han medger att han medverkat vid tejpningen, men det finns inget som knyter honom till själva mordet, förklarar Henrik Lindblom.

”Har instruerats”

Han förklarar att 24-åringen erkänner automatbedrägeriet, det vill säga att han plockat ut pengar från den mördade kvinnans konto. Däremot förnekar han morden.

Det har inte hittats någon koppling mellan 24-åringen och det mördade paret. Vad säger han själv om hans koppling till paret? Han erkänner ju att han varit på brottsplatsen?

– Han menar att han instruerats att köpa in tejpen och de andra sakerna inför morden. Han har betalat med sitt egna kontokort, så det har enkelt kunnat spåras till honom. När det gäller kopplingen till paret så säger han bara att han fått i uppdrag av någon annan att ta ut pengarna från kontot.

Hur mår Mullsjöbon i dag?

– Jag har inte kommenterat hans mående tidigare och vill inte göra det nu heller. Det får han göra senare om han själv skulle vilja det. Generellt kan jag säga att om man varit frihetsberövad i fem månader med fulla restriktioner så kan man ju tänka sig själv hur man mår.

Advokat Henrik Lindblom är försvarare åt den 24-åring som åtalats för dubbelmordet i Mantorp.
Foto: Stefan Jerrevång/TT

Läs även:

Man gripen för dubbelmordet

Misstänkt förnekar brott

”Misstankarna har stärkts”

Mullsjöbons DNA hittad på platsen

Åtal dröjer i Mantorpsmorden

Fåordigt runt mordmisstänkt

Mordåtal mot Mullsjöbon dröjer

Mördade paret fick halsen avskurna

”Har fantiserat om att döda”