Annons

Mannen sågs senast i sitt hem norr om Brandstorp i Habo kommun. Det var anhöriga som anmälde mannen försvunnen. Polisen har påbörjat sökandet i och omkring mannens bostad. Även andra kontroller har gjort, men de ska hittills ha varit utan resultat.

– Vi har sökt med bland annat helikopter och vi har haft flera hundpatruller som sökt efter mannen. Ett av de första ställena vi började leta på var också sjukhus, berättar Thomas Agnevik.

Oro för mannens liv

Vid klockan 14 på fredagen blev också räddningstjänsten inkopplad, vilket betyder att polisen oroar sig för mannens liv.

– Vi vill försöka hitta mannen vid liv, säger Thomas Agnevik.

Vad är det som gör att ni oroar er för mannens liv?

– Det handlar om en kombination av kylan utomhus och mannens medicinska tillstånd. Vi misstänker inget brott i det här fallet, utan tror att mannen försvunnit frivilligt mer eller mindre av egen maskin, säger Thomas Agnevik.

Annons

Okej att ringa 112

Polisen har bett allmänheten om hjälp. Polisen tar tacksamt emot tips och iakttagelser som gör att mannen kan hittats. Tips kan lämnas till polisen på telefonnummer 114 14 eller 112.

Ni anser att detta är så akut att det till och med är okej att ringa 112 i det här fallet?

– Ja, om man ringer 114 14 och känner att det är så pass lång kö och läget är akut, då är det okej att ringa 112, säger Thomas Agnevik.

Mannen är 54 år. Han beskrivs ha lång och smal kroppsbyggnad och ha grått hår och grått skägg. Mannen var vid försvinnandet klädd i en svart jacka, blå jeans, rödrutig skjorta och keps. På fötterna hade han kängor.

Missing People inkopplade

Missing People började söka efter den försvunne mannen på fredagseftermiddagen.

– Vi fick besked av Mission People runt 15.00 under fredagseftermiddagen, säger Monica Bergström, presstalesperson vid polisen region öst. De räknade med att de behövde två timmar på sig för att börja.

Även organisationen FIKK (Frivilliga insatser vid kris och katastrof) erbjöd sin hjälp i sökandet efter mannen.

– Vi har fortsatt vårt eftersök med helikopter och vanliga patruller. När det har ljusnat under lördagsmorgonen kommer även Försvarsmakten delta i sökandet, sa Joel Gerdin, vakthavande befäl vid polisen region Öst, till Jnytt på fredagskvällen.

Vid lunchtid på lördagen var mannen ännu inte återfunnen.

– Man har diskuterat hur man ska gå vidare när det gäller sökandet efter mannen. Man har då beslutat att avbryta sökinsatsen och vi har pratat med de anhöriga om detta. Vi har inte hittat någon person eller kropp, men vi har skäl att tro att vi inte ska hitta honom vid liv tyvärr, säger Erik Terneborn, polisens presstalesperson.

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app