Annons

Den 7 mars kommer "Gica-målet" tas upp i hovrätten dit åklagarsidan överklagat fallet.

– Vi delar inte uppfattningen om alternativa förövare, har kammaråklagare Linda Schön sagt till Jnytt.

Under tiden efter att domen föll har bland annat SVT:s Uppdrag granskning tagit upp ärendet i en dokumentär. De uppgav att en pappa ska ha anmält att en man misshandlade hans son. Enligt pappan ska mannen ha varit Gica.

Nu rapporterar Jönköpings Posten att åklagarsidan kommer med "förtydligande bevisning", detta genom att ha skickat in ett tilläggsprotokoll till sin överklagan,

Annons

– Det handlar om förtydligande bevisning till det vi tyckte var klart i tingsrätten kring brottsplatsen, brottsplatsundersökningen och dödstidpunkten, säger Linda Schön till jp.se.

I sin dom kom tingsrätten fram till att åklagaren inte kunnat bevisa att 16-åringen och den 14-åring som det även fördes bevistalan mot, orsakade Gicas död. Detta eftersom det rättsmedicinska yttrandet visar att mannen kan ha avlidit tre och en halv timma efter att tonåringarna lämnade brottsplatsen.

Det var inte klarlagt om pojkarnas våld orsakade hans död och det gick inte att utesluta att andra gärningspersoner varit på platsen efter tonåringarna.

– Min uppfattning är fortfarande att tidsintervallet har varit känt hela tiden. Vi vet ungefär när vi tror att ungdomarna lämnade platsen och när han anträffades död, säger Linda Schön till jp.se.