Det var i slutet av mars som någon ska ha kört med moped eller motocross på fotbollsplanen. Allmänheten ska ha upptäckt detta och kontaktade då polisen för att göra en anmälan.

– Ingen är gripen för brottet och det blir man sannolikt inte när det handlar om den här typen av brott. Men jag kan se att det jobbas på att få fram någon misstänkt. Det har hållits en del förhör och utredningen pågår fortfarande, berättar Monica Bergström.

Uppgifter om en film

Enligt uppgifter till Jnytt ska polisen ha tagit en mobil då händelsen ska ha filmats, men det är inget som polisen varken kan bekräfta eller dementera.

– Jag har inga uppgifter om något sådant. Jag kan inte se att något har beslagtagits när detta anmäldes under torsdagen, men det jobbas ju med ärendet så det är möjligt att det kan ha hänt nya saker sedan anmälan kom in, säger Monica Bergström.

Annons

”Retligt för klubben”

Emil Klaesson, anläggningsansvarig, EBK, bedömer att kostnaden för klubben blir runt 1 000 kronor. Det uppges inte vara så mycket skador, utan det kommer gå att spela direkt. Planen på Ådalsvallen används främst för ungdomslagens träningar.

– Planen kommer repa sig till säsongen, utan problem. Nu kom vi lindrigt undan, men det är retligt för klubben och det skapar en irritation, säger han.

Den som har uppgifter att lämna kring skadegörelsen uppmanas kontakta polisen på telefonnummer 114 14.

– Om det finns vittnesuppgifter att lämna är vi tacksamma om man kontaktar polisen. Det kan göra att det hela går snabbare att utreda, säger Monica Bergström.

Uppdatering 16 april:

När Jnytt kontaktar polisen på nytt bekräftar de att förundersökningen är nedlagd. Orsaken är bevisproblem.

Någon ska ha vandaliserat fotbollsplanen på Ådalsvallen i Huskvarna. Det hela polisanmäldes under torsdagen.
Foto: Emil Klaesson/läsarbild

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app