Annons

Jönköpings Södra är första fotbollsklubb i Sverige med att skriva kontrakt med e-sportspelare.

Det är Joel Hildingsson och Hugo Wadell som blivit kontrakterade av J-Södra.

– Vi försöker nå nya målgrupper och tittar man på e-sport så växer det oerhört snabbt, säger Sebastian Lagrell i J-Södra till Jnytt.

Både Joel Hildingsson och Hugo Wadell är 16 år och deras kontrakt sträcker sig över två år.

– Vi möjliggör för dem att få tävla på så hög nivå som möjligt. Det är två Jönköpingskillar, och det var viktigt för oss. De är inte etta och tvåa i Sverige, men de kanske kan bli, säger Lagrell.

Glada grabbar

Hugo Wadell är överlycklig när Jnytt når honom på telefon.

Annons

– Det ska bli roligt. Joel Hildingsson och Hugo Wadell blir de två första FIFA-spelarna som signas av en svensk fotbollsklubb. Det är häftigt, det är helt sjukt egentligen, säger han.

Hugo Wadell själv ligger på 19:e plats i Sverige och han spelar väldigt mycket Fifa.

– Jag spelar nog minst två timmar varje dag, om man ska bli bra måste man lägga tid på det. Man kan inte bara möta en polare sen känner man sig grym när man vinner med några mål.

Att fotbollsklubbar värvar e-sportspelare är en relativt ny företeelse, J-Södra blir alltså först i landet med det, men ute i Europa finns ett par storklubbar, till exempel Paris SG, som har e-sportspelare kontrakterade.

– Det betyder jättemycket, det går inte att beskriva, säger Hugo Wadell om att han blivit kontrakterad tillsammans med kompisen Joel Hildingsson.

Vilket lag spelar du helst med?

– Om jag inte får säga J-Södra så säger jag Manchester United, säger Wadell.

På annandagen är det dags för Sporthörnan här på Jnytt. Då möter Jnytts Johan Nyström J-Södras lagkapten Tommy Thelin i just Fifa17. Missa inte det!