Annons

Hur är det att sitta i en styrelse? Vad är viktigt att tänka på och hur blir man bättre på det? Under torsdagen var det dags för Stora Styrelsedagen i Jönköping och 350 personer träffades på Kulturhuset Spira för att lära sig mer om styrelsearbete, mingla och skapa nya kontakter. Bakom dagen stod StyrelseAkademien i Jönköping som vill utbilda inom styrelsearbete. Helena Nordström, projektledare för årets Stora Styrelsedag, är nöjd med uppslutningen under dagen.

Vill skapa en mötesplats
– Förra året var det 230 deltagare, i år 350. Vi har försökt att nå ut till fler målgrupper och det har vi gjort väldigt mycket via webben. Vi har fått en väldigt fin mix och bland annat har vi många studenter från handelshögskolan, unga yrkesverksamma och det äldre gardet. Ett nytt inslag är också att vi utsett framtidens styrelsetalanger, säger Helena Nordström.
– Vi vill sprida mer kunskap och inspiration och det kanske sitter massor av personer här inne som inte vet vad det innebär och hur man går tillväga för att bli medlem i en styrelse. Vi vill skapa en mötesplats för styrelsefrågor, säger Helena Nordström, till Jnytt.

"Ifrågasättande och nyfiken"
Tanja Lundberg, Carl Grebling och Maria Lindén var tre av fem personer som utsågs till framtidens styrelsetalang.
– Vi kommer få gå en styrelseutbildning och få ett certifikat i styrelsearbete och så får vi sitta på en adjungerad plats i en styrelse i ett företag i länet. Vi ska bli matchade nu under hösten. Jag tror det har med mitt unga perspektiv att göra. Jag är hyfsat färsk från studentlivet. Jag är ny och är ganska ifrågasättande och nyfiken. Sådant som är självklart för dem i styrelsen kanske inte är självklart för mig. Jag kanske kan ställa "dumma frågor" men ibland viktiga frågor hoppas jag, säger Tanja Lundberg, 23 år, till Jnytt.