Annons

Polisen uppgav vid 23:30-tiden natten till lördagen att utredningen ännu är i ett tidigt skede, men att det förhörts vittnen till misshandeln på platsen. Den skadade mannen fick föras till sjukhus med ambulans. Han ska bland annat ha fått skador i huvudet och i ansiktet.

Polisen har i nuläget rubricerat händelsen som en grov misshandel och en förundersökning har inletts. Åklagare beslutade under natten till lördagen att samtliga skulle anhållas.

Slog och sparkade liggande man

– Det finns olika skäl till att en misshandel bedöms som grov. Det kan exempelvis vara att det ska vara tillhyggen inblandade, men så ser det inte ut att vara i det här fallet. Anledningen till att detta fallet bedöms vara grovt ska vara att personerna fortsatt att sparka och slå på mannen trots att han fallit till marken och hade svårt att försvara sig, berättar Björn Öberg, polisens presstalesperson.

Annons

Kan det bli aktuellt med fler gripanden?

– Vi har inte hela bilden klar för oss så vi får se vad förhören ger. Jag kan inte kommentera det just nu, säger Björn Öberg.

De anhållna är två män i 20-årsåldern, en i 25-årsåldern och en i 30-årsåldern. Den misshandlade mannen är i 20-årsåldern. De misstänkta personerna greps efter att ha lämnat platsen i en bil.

Tre av de anhållna personerna är hemmahörande i Jönköpings län och den fjärde är från Kronobergs län. Den misshandlade mannen ska vara hemmahörande i Norrland.

Elva omhändertogs

Enligt polisen ska det ha samlats fler och fler bilar på Asecs-parkeringen redan på fredagseftermiddagen och det fylldes på med bilar framåt kvällen. Enligt polisen hade motormässan lockat fler besökare för dagen än förra året.

En avdelningschef på polisen berättar på polisens facebooksida att han uppskattar att det samlats 1100-1200 bilar på Asecs-parkeringen under långfredagskvällen och att det tros vara fler än tidigare år.

Polisen uppger i ett filmklipp att deras främsta uppgift är trafikkontroller, ordningshållande, fotpatrullering och att prata med folk och se till att de vet hur de ska sköta sig. Mycket folk uppges ha samlats på Asecsparkeringen under långfredagskvällen och ljudnivån beskrevs som hög.

Strax innan klockan ett natten till lördagen hade polisen omhändertagit totalt elva personer på platsen enligt lagen om berusade personer. Totalt ska det handla om 18 personer i länet som omhändertagits på grund av berusning av alkohol eller narkotika mellan klockan 22:00 på långfredagen och 06:00 på påskafton.

Mycket folk på stan

Vid ett-tiden natten till lördagen hade också parkeringen vid Asecs börjat tömmas på folk och polisen bedömde att läget på platsen var lugnt. Även om det då hade samlats mycket folk på stan så bedömdes ändå läget vara under kontroll.

Vid klockan 07:40 och ungefär en timme framåt på påskaftonen genomförde polisen en trafikkontroll på Elmiavägen i Jönköping. 110 förare fick blåsa i polisens sållningsinstrument för att kontrollera nykterhet, men samtliga var utan anmärkning.

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app