Podden är 7 avsnitt gammal, och det blir således det åttonde avsnittet som även släpps här på Jnytt.

- Vi som spelar in är i ungefär samma ålder och den riktar sig mot folk i vår egen ålder och målgrupp, att man närmar sig och är runt 30 år. Man börjar skaffa jobb, och bilda familj men har ändå ett gamingintresse, säger Daniel Lindau och fortsätter:

- Då får man kanske lite andra spel som blir intressanta och inte bara pang-pang-pang, det blir lite mer strategi och lite mer djupare spel. Även om det kan låta pretentiöst så är det inte det, tro mig.

Gått från webb-TV till podcast

Podcasten kretsar inte kring de hetaste nyheterna och senaste spelsläppen. Utan ger mer en bild av hur medlemmarna spelar och deras historier. Gänget bakom Nordic Gamer har tidigare varit med och producerat webb-TV åt de svenska delarna av världs- och Europagiganterna IGN och Eurogamer. Andjela Kusmuk har även jobbat åt den svenska jätteorganisationen Ninjas In Pyjamas. Nu spelar de alltså in podcast.

Annons

- Det var Daniels idé och när han gav förslaget tyckte vi att det kändes smidigare och ville testa något nytt. Det kan vara krävande att hålla igång i en TV-studio och nu kan vi istället sitta hemma och prata, säger Pontus Nilsson om bytet från rörlig bild till ljud.

Vad hoppas ni få ut av att finnas på Jnytt?

- Vi hoppas såklart att det ger fler lyssnare och att vi når ut bredare. Vi tycker vi gör något ganska bra, och det är jättekul att Jnytt låter oss synas på sajten, avslutar Daniel Lindau.

Det första avsnittet som hörs här på Jnytt kommer vara lite av ett specialavsnitt och kretsa kring Dreamhack.

Gänget bakom Nordic Gamer, David Lindau, Andjela Kusmuk, Pontus Nilsson och Jonas Nilsson.
Foto: David Wreland