Efter premiärmötet i Svenska Superligan mellan Mullsjö och AIK anmäldes David Gillek till innebandyförbundets disciplinnämnd efter ett misstänkt slag i ansiktet på AIK-spelaren Erik Andersson.
Förbundets juridiska nämnd, JN, menar i sin dom att Gillek träffar motståndaren i ansiktet med handen och att det skedde avsiktligt. Men Gillek själv har en annan syn på situationen.
– Jag fastnade med min klubba runt hans kropp. Jag vet inte om jag träffade, i sådana fall tryckte jag undan honom, det var inget slag med knytnäven eller armbågen, säger han.
På tisdagen meddelade JN att Gillek stängs av mellan 6 oktober och 9 november, vilket innebär att han missar Mullsjös närmaste sex matcher.

”Chockad och besviken”
– Det är svårt att förklara hur jag reagerade, men jag blev chockad och besviken. Jag hade räknat med att bli friad, men hade jag blivit avstängd i en eller två matcher hade jag kunnat ta det, säger Gillek.
– Sex matcher är nästan en fjärdedel av grundserien, och det är ganska många matcher. Det är klart att det blir tufft att vara borta så länge eftersom det är matcherna man tränar för. Det är bara att bita ihop, men visst är det tufft både för laget och mig personligen.
Redan nu har Mullsjö och David Gillek bestämt sig för att överklaga domen till Riksidrottsnämnden.
– Vi har ett par veckor på oss att överklaga, och förhoppningsvis löser vi det i veckan. Vi får hålla tummen för att de ser annorlunda på det, säger han.
Gillek är även kritiskt till hur ärendet har hanteras, han menar att han har blivit ett offer för att matchen sändes i TV4 Sport och att domarparet Håkan Grahn-Gustavsson och Glenn Boström anmälde händelsen först efter att ha tittat på tv-bilder i repris.

Vill ha nytt regelverk
– TV4 Sport sade till domarna att de borde titta på situationen, och det är jag upprörd över. Domarnas anmälan styrker inte att jag har gjort något dumt, utan AIK har dragit ihop något i sin anmälan för att sätta dit mig.
I en tv-intervju under en paus i matchen sade Gillek bland annat: ”lyckligtvis träffar jag honom så han får lite ont, jag är ganska nöjd”. I det fallet frias han från ansvar av JN, men frågan är om uttalandet kan ha betydelse i domen.
– Det ska inte påverka, men jag har en känsla av att det ha spelat in, säger David Gillek, som vill att innebandyn inför ett nytt regelverk.
– Det behövs verkligen. Problemet är att alla matcher inte tv-sänds eller filmas. Därför blir det väldigt orättvist, och jag är inte ensam om att tycka så.