Under helgen som gick spelades säsongens första turnering för U19-landslag i Baltiska hallen i Malmö. I den svenska truppen återfanns Jönköpings IK:s lovande center Cajsa Elm, som fick dra på sig landslagströjan för första gången i karriären.

– Det har varit väldigt lärorikt. Det var en speciell känsla att få uppleva spel i landslaget. Sammanfattningsvis var det väldigt roligt att få spela mot de som är lika gamla och få träffa människor från olika lag. Jag har anpassat mig till nya spelare, en ny grupp och ta direktiv, säger hon.

– Spelmässigt var det inte så stor skillnad eftersom spelet i SSL är väldigt bra. Här spelade lagen med en annan uppställning, till exempel med ett högt försvar, men annars var det ganska likt.

"Kunnat vara ännu bättre"

Sverige inledde turneringen med att vinna med 8-4 mot Schweiz, besegrade sedan Tjeckien med 11-6 innan det blev seger med 8-3 mot Finland i den tredje och avslutande matchen.

Annons

– Det var bra men det hade kunnat vara ännu bättre. Sammanfattningsvis var det dock en bra turnering, säger Elm, som själv bidrog med fyra mål och två målgivande passningar.

– Det var jättekul att få göra sitt första landslagsmål. Två av målen gjorde jag när jag i princip fick öppet mål i powerplay, och de andra var också öppna lägen. Jag borde ha gjort något mål mer.

Cajsa Elms framfart gick inte obemärkt förbi. När alla matcher var spelade kom hon med i All Star Team som bästa forward.

Säsongens stora mål

– Det var jättekul, en bonus. Jag trodde faktiskt inte att jag skulle komma med där, jag visste inte ens att det togs ut ett All Star Team. Jag trodde kanske att jag hade en liten chans om det var som center, men inte som forward.

U19-damlandslagets nästa matcher är dubbelmötet i Finnkampen 3-4 februari i Finland. Sedan väntar VM i Schweiz 2-6 maj, som är säsongens stora mål.

– Jag hoppas fortsätta på den här vägen och göra det bra i klubblaget. Sedan är det förbundskaptenen (Camilla Granelid) som avgör vilka spelare som kommer med till VM. Jag vill knappt uttala mig om mina chanser. Men om jag gör mitt bästa hoppas jag att det går vägen, säger Cajsa Elm.