Annons

Seriens tydliga topplag gjorde på lördagen upp på Rosenlunds IP. Assyriska ledde serien med en poäng före Bromölla.

Skyttekungen Simon Karlsson Adjei gav Assyriska ledningen i den första halvleken och laget ledde med 1-0 inför den andra halvleken.

Under hela matchen var det hemmalaget som skapade de hetaste målchanserna och det var därför fullt rättvist när Abdulahi Hussein gjorde 2-0 efter viss kalabalik framför gästernas mål. Gästande Bromölla hade svårt att ta sig till målchanser även efter Assyriskas andra mål, men tog sig tillbaka i matchen efter ett riktigt snyggt frisparksmål.

Även om det målet skapade viss dramatik inför slutet så kunde hemmalaget stå emot bra och vann med 2-1.

"Så jävla gött"

Kiril Laptev gjorde en bra match för Assyriska.
Foto: Erik Boström

- Det är så jävla gött att vinna en sådan här match, de är en poäng bakom och inte många matcher kvar. Vi har visat att vi är bättre än dem och visar kvalitet idag. De hade inte en målchans utan bara frisparken och den bjöd vi på, säger Kiril Laptev.

Annons

Laptev som från sin kantposition bjöd sin motståndarback på en lektion och snurrade upp honom flera gånger.

- Det var en bra känsla faktiskt. I seriespel har jag inte spelat så många matcher på grund av olika skador. Varje chans jag får försöker jag visa allt och trivs när jag spelar och jag hoppas folk vill komma tillbaka, säger han och skrattar till.

Efter matchen var det som sig bör bra stämning i och runt hemmalagets omklädningsrum och det var bra stämning och sång på Rosenlunds IP.

- Det är inte första gången, det var likadant mot Kalmar. Nu hoppas vi att vi spelar i division 1 nästa år och att det blir så här varje match.

Jubel efter matchen. Foto:
Jubel efter matchen. Foto:
Jubel efter matchen. Foto:
Jubel efter matchen. Foto: