Annons

Bankeryds SK, Husqvarna FF, Jönköpings Södra IF, Mullsjö IF och IK Vista fanns representerade när jättecupen i Göteborg arrangerades.

Bäst gick det i P12-klassen där J-Södra hade två lag med. Det ena vann sin grupp och gick till a-slutspel, det andra kom trea i gruppen, men gick hela vägen till final i b-slutspelet.

Där blev det dock förlust, 1-7, mot österrikiska Laz Stockerau.

– Det var ett väldigt starkt österrikiskt lag, konstaterar J-Södras akademichef Sami Belay som varit på plats i Göteborg.

– Det var första gången killarna var iväg på en så stor cup och vi fick lite skador där en kille bröt armen bland annat. Men de krigade sig igenom alla matcher och bet ihop, jag är jättestolt över allihop, fortsätter han.

J-Södra hade ytterligare två lag med i Göteborg. F12-laget kom trea i sin grupp och blev utslagna av Kävesta IoF i b-slutspelet. P15-laget ställde upp i det som heter SEF-trophy, en turnering som Tipselit arrangerar i samarbete med Gothia cup. J-Södra blev tvåa i sin grupp bakom AIK, men segrar mot Varberg och Sirius innebar a-slutspel, där det tog stopp mot Trelleborgs FF.

Annons

Så gick det för de lokala lagen

IK Vista hade ett lag i F13-klassen. De fick det dock besvärligt och kom femma i sin grupp efter att bland annat fått testa på att spela mot indiskt motstånd. I b-slutspelet tog cupen slut mot norska Ski Fotball Diamonds, som vann med 2-1.

Mullsjö IF var på plats med ett lag, deras P14-trupp fick det tufft i gruppspelet och kom trea. Laget fick bland annat mäta sina krafter mot isländskt och engelskt motstånd. Det var dock svenska Lohärad IF som skickade ut Mullsjö i b-slutspelet.

Bankeryds SK hade lag med i den äldsta pojkklassen, P18. Laget hade idel internationellt motstånd i gruppen och spelade 0-0 mot franska JSC Pitray-Olier Paris, förlorade med 4-0 mot brasilianska Ordin FC och det blev 0-1 mot norska Sarpsborg FK. I b-slutspelet tog cupen slut mot Ale United.

Även Husqvarna FF hade ett lag på plats. Detta i klassen Gothia special olympics trophy. HFF slutade trea i sin grupp och fick i slutspelet se sig besegrade av FIFH 2 som vann på straffar.

J-Södras akademichef Sami Belay blickar tillbaka på ett par härliga dagar i Göteborg.

– Det bästa är glädjen och gemenskapen som finns här. Det är inte bara fotbollen, utan allt runt omkring är bra, att lagen bor på skolor och på skolgården kunna leka med killar och tjejer från hela världen är fantastiskt.

– Ofta på Gothia cup blir det också bra uppslutning från föräldrar, så man får verkligen en känsla av hur det ska vara. Föräldrarna hejar på, lagen får spela mot olika nationaliteter och när det dessutom varit bra väder är Göteborg helt underbart. Jag har följt alla våra lag varje dag och det har varit riktigt kul. Jag tycker det är viktigt att vara här och stötta lagen och inte bara sitta inne på kansliet, avslutar han.