Att det arrangeras utomhuspass under sommaren är inget nytt, och något som har gjorts under flera år. Inför passet som Jnytt besökte i Mjölkafållan pratades det om att det brukar vara mellan 40 och 60 deltagare under träningarna. Vädret var bra för att träna, uppehåll men inte strålande sol. Denna gång var det Maria Sandgren som skulle vara instruktör.

- Idag blir det ett medelpass. Vi har haft lite olika pass, med olika intensitet.

Vad innebär ett medelpass?

- Det innebär ett gympapass som börjar med uppvärmning. Sen blir det lite styrka, koordination och sen mer styrka på gräset. Vi kör en syretopp, alltså kondition, den sista delen.

"Alla är glada"

Maria Sandgren håller i gympapass även inomhus under övriga delar av året. Och bortsett från den stora skillnaden att sommarens pass hålls under bar himmel är det en annan aspekt som skiljer sig.

Annons

- Nu kommer det mer människor, det är flera som inte tränar annars. Och många som inte varit på gympa innan, men när det är gratis och sommar så kommer de. Det är så roligt, och alla är glada.

Vad är bäst med utomhuspassen?

- Det är glädjen. Alla som kommer är förväntansfulla och glada. Och de älskar att röra sig till musik, annars kommer man inte hit, säger Maria Sandgren innan hon gör sig redo för att dra igång träningen.


Foto: Erik Boström