Annons

På lördagskvällen gick Jönköpings Fotbollsgala av stapeln i Campus Arena. Galan leddes av konferenciererna, de båda tv-sportprofilerna Karin Frick och Claes Andersson. På programmet stod prisutdelning till särskilt förtjänta fotbollsspelare och ledare i kommunens fotbollslag, trerätters galameny och artistuppträdanden.

Under galan delades det ut priser i elva kategorier, och vinnarna tog emot priset med stor tacksamhet men det fanns även viss nervositet över att hålla tal inför galapubliken.

– Det här är mer nervöst än att spela match på Tele2 Arena, sade årets målvakt Damir Mehic, som lämnar Jönköpings Södra efter den här säsongen.

”Jobbar i det tysta”

Det var inte bara kända fotbollsprofiler som Damir Mehic, Pawel Cibicki och Jimmy Thelin som prisades, utan även de som gör ett jobb i det tysta lyftes fram.

Annons

Priset för ungdomsledare gick till Petra Åkerlund, och det var med stor tacksamhet som hon tog emot priset. Petra är tränare för Mullsjö IF:s F02-lag och även ungdomsansvarig i föreningen.

– Det betyder jättemycket, det är helt sjukt. Det är jätte-, jätte-, jättekul. Vi ungdomsledare jobbar i det tysta och gör ett jättejobb, vi kämpar, kämpar och kämpar. Men våra barn är bara små en gång, och då är det viktigt att vara med dem. Tjejer i tonårsåldern är alltid en utmaning, men annars är det här riktigt roligt, sade hon.

”Behövs i alla sporter”

För att många fotbollsklubbar ska fungera krävs det eldsjälar, och en verklig eldsjäl är Johan Göthberg som har varit verksam i Tenhults IF i 35 år. På fotbollsgalan belönades han för många års arbete.

– Bakom idrotten står det extremt mycket ideella krafter. Vi ideella behövs i alla sporter, oavsett om det är simning, brottning eller dans. En eldsjäl är någon som brinner för idrotten och som inte byter förening. När jag var liten tvättade min mamma elva lags kläder och jag tror att hon tjänade 20 kronor i månaden, sade Göthberg, som fick varma applåder när han klev upp på scenen.

När han hade tagit emot priset drog han igång en allsång, vilket kanske var kvällens mest oväntade inslag.

Annars kan man konstatera att Jönköpings Södra och Mariebo IK dominerade bland pristagarna. J-Södra kammade hem sju priser på herrsidan, medan fyra av dampriserna gick till Mariebo.

Priset som årets spelare gick till J-Södras Pawel Cibicki och Mariebos Ellen Toivio. I faktarutan ser du samtliga vinnare.

JnyttTV. Intervjuer med Pawel Cibicki och Ellen Toivio i spelaren.

Samtliga vinnare

Årets målvakter: Damir Mehic, Jönköpings Södra, och Sarah Forde, Husqvarna FF

Årets försvara..

Samtliga vinnare

Årets målvakter: Damir Mehic, Jönköpings Södra, och Sarah Forde, Husqvarna FF

Årets försvarare: Joakim Karlsson, Jönköpings Södra, och Andréa Bjurek, Mariebo IK

Årets mittfältare: Tommy Thelin, Jönköpings Södra, och Ellen Toivio, Mariebo IK

Årets anfallare: Pawel Cibicki, Jönköpings Södra, och Erika Ludvigsson, Husqvarna FF

Årets tränare: Jimmy Thelin, Jönköpings Södra

Årets domare: Abdelmasih Gergess

Årets talang: Benjamin Sörman, Jönköpings Södra, och Irmeli Jonsson, Mariebo IK

Årets eldsjäl: Johan Göthberg, Tenhults IF

Årets ungdomsledare: Petra Åkerlund, Mullsjö IF

Årets spelare: Pawel Cibicki, Jönköpings Södra, och Ellen Toivio, Mariebo IK