Annons

I juli hade HV71:s spelartrupp semester, men för Oscar Sundh var det ingen rolig månad. 30-åringen drabbades av hjärnhinneinflammation, blev sängliggande och fick besöka sjukhus vid upprepade tillfällen.

– Jag var totalt orkeslös och kunde bara stå upp i en minut innan jag var tvungen att lägga mig igen. Jag hade feber, huvudvärk, yrsel och var ljud- och ljuskänslig, säger han.

– Jag låg i ett sovrum med öronproppar och gick ner sju kilo.

”Mår bra nu”

Om juli var en dyster månad har augusti varit betydligt roligare för Sundh, som har tränat för fullt i snart två veckor.

– Jag har legat efter träningsmässigt från början. Men det har ändå gått bra. Jag har fått bra hjälp av Sandstedt (Johan, fystränaren), som har lagt in mycket konditionspass, och det har gått bra när jag har varit tillbaka i träning. Jag mår bra nu, säger han.

Hade du vågat tro att du skulle vara tillbaka redan nu?

Annons

– Jag vet inte, det är himla svårt att säga. Läkarna sa att det kunde ta allt från ett par veckor till tre månader. Det började kännas bättre vid månadsskiftet, men det är svårt att veta hur lång tid det tar. Tränarna har i alla fall sagt att det har gått lite över förväntan. Det viktiga har varit att få upp konditionen och orken.

Vad tappar man framför allt när man varit borta?

– Allting. Det har känts ungefär som man har varit gipsad och tagit bort gipset. Det är så det har känts med kroppen.

Fyra spelare tillbaka

Oscar Sundh stod över träningsmatcherna mot Troja-Ljungby och Frölunda men är med i HV71:s matchtrupp till torsdagskvällens CHL-premiär mot Adler Mannheim.

– Jag har inte spelat match sedan 29 april, så det ska bli riktigt kul. Jag vet inte hur tränarna har tänkt matcha mig, men jag har inga högre förväntningar på mig själv och det ska inte någon annan ha heller. Tränarna har varit missnöjda med attityden och det hårda jobbet i de tidigare matcherna, och det ska jag försöka bidra med, säger han.

Även Linus Söderström, Martin Thörnberg och David Ullström, som inte spelade i 1-8-förlusten mot Frölunda, finns med i matchtruppen. Däremot är det frågetecken för Sebastian Wännström som dras med en förkylning.

HV71 ställs mot ett Adler Mannheim som spelar CHL för tredje gången och har en sextondelsfinal som bästa resultat. Det är den första av sex gruppspelsmatcher i turneringen, och fyra av dem spelas innan SHL-starten.

– Vi börjar hitta strukturen i spelet, men jag vill att vi höjer närkampsspelet och aggressiviteten. Vi har pratat mycket om det och tittat mycket video samtidigt som vi har sänkt tiden för träningarna men höjt intensiteten, säger tränaren Johan Lindbom.

JnyttTV. Hör vad Erik Brännström säger inför matchen. 

Jnytt livechattar från matchen med start klockan 18.15.

CHL