Annons

– Det blev bara för många besked om folk som åkt på cancer, bland bekanta här i Gränna. Så jag kände att jag måste göra något, säger Erik Moreau, som arrangerar konserten Fuck Cancer.
De två banden som spelar den 4 ferbruari är Uncle Lucius, från Austin i Texas, och The Harvest från Jönköping.

Sydstatsrock
– Uncle Lucius spelar sydstatsrock med betoning på bra texter. Deras största hit är ”Keep the wolves away”.
De inleder en turné i Storbritannien den 21 januari och fortsätter sedan till Skandinavien. I Sverige ger de sju konserter och avslutar turnén i Tranås den 6 februari - om man nu missar dem i Gränna.
Bandets senaste album ”The Light” släpptes i juni förra året. Bandet består av Jon Grossman, Michael Carpenter, Kevin Galloway och Joshua Dane Greco.
– The Harvest är relativt nya. De inledde en satsning i höstas och har två låtar på Spotify. De spelar blues, folk, rock och soul - ett himla gott gung.
Bandet består av Oskar Norlander, Fredrik Standár och Simon Nestor. Bandet hat influerats av bland andra Jimi Hendrix, Cream, Bonnie Riatt , The Band och Stevie Ray Vaughan.
Konserten med de två banden var redan inplanerad, när Erik Moreau reagerade på alla cancerbeskeden och gjorde om den till en liten stödgala för Cancerfonden.

I Medborgargården
Platsen är alltså Medborgargården och han släpper 250 biljetter. Grenna Bluegrass, där Erik Moreau är ansvarig för Bluegrassfestivalen, hade en konsert där förra året med Judah & The Lion.
– Det funkade bra och blev en succé, så jag hoppas att biljetterna går åt nu också och att det blir fullt. Pengarna går ju till en bra sak.