Annons

Annons

Många känner igen namnet Behnaz Bahabozorgi från HV71, där hon varit manager för damlaget. Men Bahabozorgi är inte bara hockeytokig, hon gillar fotboll och gemenskap också. Nu har hon skickat in ett medborgarförslag till kommunfullmäktige där hon föreslår att Rådhusparken nästa sommar görs om till en fotbollspark. Ett EM i parken. Hon föreslår att kommunen hyr in storbildsskärmar och läktare och visar fotboll på storbildsskärm.

Ska vara alkoholfritt
"Idag är det svårt att hitta offentliga platser eller lokaler i Jönköping där människor kan samlas i större grupp för att umgås och titta på fotboll. De få ställen som erbjuder visning av sporttävlingar är barer eller restauranger. Vill man inte sitta i en alkoholrelaterad miljö får man hålla sig hemma. Inga andra alternativ ges", skriver Behnaz Bahabozorgi i sitt medborgarförslag.

Vill ha direktsända matcher
Hon menar att Jönköping bör satsa på ett liknande arrangemang som Malmö hade under VM 2014, där Malmös kommunala bostadsbolag och andra medarrangörer ställde upp två stora LED-skärmar på olika platser i staden. Arrangemanget blev en succé och många samlades för att titta på fotboll tillsammans.
Behnaz Bahabozorgi menar att Jönköping bör göra som Malmö. Ställa upp två stora skärmar i Rådhusparken och köra direktsända fotbollsmatcher från EM i Frankrike.