Annons

Regeringen beslutade, under ett extrainsatt sammanträde på söndagen, att sparka statsministerns stadssekreterare Emma Lennartsson. Lennartsson, som har varit Stefan Löfvens närmaste medarbetare, fick information om IT-haveriet på Transportstyrelsen utan att informera Löfven. Först efter tio månader insåg hon allvaret.

Lennartsson får sparken med omedelbar verkan och hon får inget avgångsvederlag.

”Är helt unikt”

Riksdagsledamot Mats Green har tidigare för Moderaternas räkning KU-anmält regeringens hantering av säkerhetshaveriet på Transportstyrelsen. Denna KU-anmälan är den enda som pekar ut Emma Lennartsson som en nyckelperson i sammanhanget och som en följd av denna kommer Lennartsson att förhöras av riksdagens Konstitutionsutskott.

– Att statsministerns närmaste medarbetare får sparken på en söndag under ett extraordinärt regeringssammanträde är helt unikt. Det här visar att det fortfarande finns oerhört mycket mer information som regeringen mörkar och ljuger om. Regeringen har hittills inte gett ut någon information självmant utan allt har fått tvingas fram. Skandalen kryper allt närmare statsminister Stefan Löfven. Det är nu dags att regeringen lägger alla korten på bordet, säger Mats Green i ett uttalande.

Annons