Sommaren 2004 skrev Fredric Fendrich, redan som 16-åring sitt första a-lagskontrakt med Jönköpings Södra.

Sedan dess har mittfältaren gjort över 300 matcher för J-Södra.

- Folk har berättat för mig att jag kommit upp i 300 elitmatcher, det vill säga matcher i superettan och allsvenskan. Räknar man med division 2- och cupmatcher blir det nog ett gäng till.

I matchen mot Örebro på söndag kommer Fendrich därför hedras för sina insatser och lojalitet.

- Det kommer bli speciellt. Jag är väldigt stolt över att jag fått representera J-Södra i så många år, speciellt eftersom det är klubben jag älskar.

"Lite unik är man kanske"

Hallby är moderklubben men redan vid 11-års ålder bytte Fendrich blått mot grönt. Att han skulle vara kvar i J-Södra nästan 20 år senare var inget han trodde då.

- Det var ingenting man tänkte på då kanske. När jag kom upp i a-laget drömde jag fortfarande om att bli proffs i någon av de stora ligorna ute i Europa.

Annons

Lever fortfarande den drömmen?

- Drömmen finns väl kvar men chansen att det blir av är nog inte så stor. Jag trivs väldigt bra i J-Södra och hoppas spela i ganska många år till, säger 29-åringen.

Fendrich blir kanske aldrig lika stor internationellt som "Kungen av Rom" men det finns likheter mellan honom och Francesco Totti.

Båda tillhör en exklusiv skara spelare som i den moderna fotbollen varit sin klubb trogen genom hela seniorkarriären.

- Det är ju ganska ovanligt att en spelare blir kvar i samma klubb hela karriären. Man vet aldrig vart livet tar en och det är klart att det var vanligare förr, så lite unik kanske man är.

Tillhör du ett utdöende släkte?

- Nej det tror jag faktiskt inte. Varje karriär är ju unik och även om det är färre nu än vad det var förr tror jag alltid det kommer finnas spelare som blir kvar i sina klubbar.

Här är J-Södra näst bäst i Europa

Jönköpings Södra har flera spelare som tillhört laget under en längre tid.

Enligt en undersökning som Football Observatory gjort är J-Södra UEFA:s näst bästa lag när det kommer till kontinuitet, enbart slagna av CSKA Moskva.

- Att vi var så högt upp hade jag ingen aning om men det är ju kul såklart. Fint att man är bättre än Barcelona och Real Madrid på något i vilket fall, säger Fendrich och skrattar.

Hur viktigt har kontinuiteten varit för era framgångar?

- Det tror jag har varit väldigt för vår del. Vi har inte haft de ekonomiska förutsättningarna att värva ihop ett lag utan vi har fått höja oss själva.