Klockan 13.16 på onsdagen fick polisen larm om en misshandel på Nässjö Steakhouse i centrala Nässjö. Flera polispatruller beordrades till platsen och då de kom fram anträffades en svårt skadad person. Personen, en man i 25-årsåldern, fördes omedelbart till sjukhus med ambulans och området spärrades av.

Polisen var till en början förtegen om vad som har hänt, men enligt uppgifter till Aftonbladet ska en person knivskurits.

Det var dock ingenting som polisens presstalesperson Åsa Willsund ville bekräfta.

Ändrad rubricering

Vid 17.30-tiden meddelade polisen att den drabbade har avlidit till följd av de skador han fått. Mannens anhöriga är underrättade.

Annons

Brottsrubriceringen har ändrats från misshandel till mord.

En man i 45-årsåldern har efter intensivt polisarbete gripits och anhållits på sannolika skäl misstänkt för mord. Enligt Aftonbladet skedde gripandet i mannens bostad.

Polisen har gjort en del förhör med personer som befann sig på platsen. Polisen uppger dock att man tacksamt tar emot tips och iakttagelser från vittnen som kan ha sett något som kan sättas i samband med händelsen. Detta görs på telefonnummer 114 14.

Förhörts av polisen

Den misstänkte mannen förhördes under onsdagskvällen, om fler förhör kommer att hållas redan idag är oklart. Mannens advokat, Mikael Svegfors säger till Smålandstidningen.se att mannen mår mycket dåligt.

– Han har mått dåligt en tid som jag har förstått det, men han mår klart inte bättre av att bli satt i en polisarrest, fortsätter advokaten.

På torsdagseftermiddagen begärdes mannen häktad på sannolika skäl misstänkt för mord. Mannen är bosatt i Nässjö sedan några år och är tidigare dömd för ett antal mindre brott, uppger P4 Jönköping.