Annons

Gymnastiksalen på Järnvägsgatan i det så kallade 71:an-området har stått tom sedan i augusti efter att Mullsjö gymnastikförening gick i konkurs. Den andra halvan av fastigheten huseras numera av LC Möbler. Fastighetsägaren Dennis Andersson hoppas gymnastiksalen, på runt 200 kvadratmeter, ska komma allmänheten och föreningar till gagn, men än har det inte funnits många intresserade.

Finns duschar
– Inte än så länge, säger Dennis och tillägger att det kan bero på att många inte känner till att lokalen är ledig, alternativt att det är först nu han börjat annonsera om att lokalen finns. Han ser helst att någon form av föreningsverksamhet tar chansen och flyttar in. Ett tillfälle för en allians av klubbar att gå ihop för bättre ekonomi och samla allt på ett ställe.
– Då kan man dela på kostnaden, säger han.
Förutom gymnastikhallen finns även separata duschutrymmen och omklädningsrum.

Passar till mycket
– Det finns mycket den passar till, säger han och räknar upp exempel som judo, gymnastik för vuxna och dans i alla dess former, då ena långväggen är täckt med speglar.
– Det ligger också en dyr fin matta. Det vore synd att riva upp den när det finns en sådan yta.
Förutom att sätta ut en annons funderar han på att själva kolla om det finns någon efterfrågan:
– Jag vill inte göra om den om det står grupper och föreningar utan lokal som vill ha någonstans att vara.
– Jag tänkte sätta mig och ringa runt till föreningar och göra en utvärdering på vilka verksamheter som finns.
Han ser helst att hitta hyresgäster som vill husera där minst ett år framåt. Annars får han börja se sig om efter andra lösningar.
– Jag ger det ett år eller halvår till. Jag måste ju tänka på mina kostnader också.