Annons

Trots att det blev förlust i raka set gav Habo bra motstånd i varje set, men det var Linköping som var starkast i slutbollarna. Första och tredje set slutade 25-23 medan andra set slutade 25-22.

Matchfakta

Volleyboll, Elitserien

Linköpings VK-Habo Wolley 3-0 (25-23, 25-22, 25-23)

Habos poängplockare: Li..

Matchfakta

Volleyboll, Elitserien

Linköpings VK-Habo Wolley 3-0 (25-23, 25-22, 25-23)

Habos poängplockare: Linus Ekstrand, 15, Jakob Molin, 10, Roy Powell, 8, Giannis Madouras, 5, Alexander Berggren, 5, Arvid Haag, 4, Oskar Hult.

Publik: 102, Linköpings sporthall.

Annons

– Överlag var det ju rätt uppenbart en jämn match, och förutom tappet i första set gjorde vi en hel del saker bra. Vi hade bland annat mycket effektiva vänsterspikers i dag, de var nog så bra som de kan vara i dagsläget. De fick axla ett stort ansvar, för vi hade problem med att få ut poäng ifrån de andra positionerna. Det problemet, tillsammans med strul i servemottagningen, är vad som gör att vi inte vinner set i dag. Matchen är som sagt jämn, och hade vi bara fått med oss något av de poängen vi istället förlorar kunde det gått vår väg. Jag kan dock inte klaga, vi kämpar bra och bevisligen är ju Linköping ett jäkligt bra lag. Förhoppningsvis har vi plockat upp några lärdomar från dagens match som blir nödvändig i slutspelet, säger tränaren Alessandro Lodi i en kommentar.

Avslutar mot Falkenberg

Linus Ekstrand, som gjorde 15 poäng, var poängbäst i ett Habo som kommer att sluta på femte eller sjätte plats i tabellen.

Det här var den näst sista grundseriematchen för Habo, som möter Falkenberg på hemmaplan i serieepilogen nästa helg. För västgötarna handlar det i första hand om att få ett bra avstamp inför det kommande SM-slutspelet eftersom slutspelsplatsen har varit säkrad sedan en tid tillbaka.