Annons

Tiger Tegenrot, med rötterna i Skåne, är Habo Wolleys åttonde nyförvärv inför säsongen som kommer.

– Det var faktiskt Algot (Danielsson) som fick tankarna att börja snurra runt Habo Wolley, han har snackat en del om Habo och med tiden blev det mer och mer intressant. Sen har jag hört gott om klubben och gillar Habos ungdomsverksamhet och satsning på unga spelare, säger han i ett pressmeddelande.

Under sin tid på RIG spelade Tegenrot både center och spiker.

– Mina styrkor på plan är bland annat mitt block, det är mycket på grund av det jag känner att det gått bra för mig som center och jag har kunnat stå mig mot de bättre lagen. Jag har en väldigt stor vilja på plan som jag gärna delar med mig av på både träning och match. Jag har även väldigt bra fokus när det väl gäller, jag börjar inte "mesa" för att det står lika i avgörande set, säger han.

Annons

"Är på rätt väg"

Tiger Tegenrot har skrivit på ett ettårskontrakt med möjlighet till förlängning. Från klubbledningen är man väldigt nöjd med att valet föll på Habo.

– Det är ytterligare ett kvitto på att vi är på rätt väg när en spelare som inte har koppling till Habo väljer att spela för oss efter tre år på RIG och flera erbjudanden från andra klubbar. Vi behöver fler svenska spelare som är beredda att satsa hårt för att kunna bedriva bra verksamhet och Tiger är precis en sådan, säger sportchefen Arvid Haag i pressmeddelandet.