Annons

Habo Wolley, som redan är klart för SM-slutspel, ställdes på onsdagskvällen mot eleverna på RIG Falköping – ett lag som inte har vunnit en enda match den här säsongen.

Matchfakta

Volleyboll, Elitserien

Habo Wolley-RIG Falköping 3-0 (25-16, 25-23, 25-17)

Habos poängplockare: Ja..

Matchfakta

Volleyboll, Elitserien

Habo Wolley-RIG Falköping 3-0 (25-16, 25-23, 25-17)

Habos poängplockare: Jakob Molin, 15, Roy Powell, 10, Alexander Berggren, 9, Giannis Madouras, 8, Stefan Stolic, 8, Arvid Haag, 3, Oskar Hult.

Publik: 85, Habo sporthall.

Annons

Habo var därför storfavorit att ta hem den här matchen, och laget motsvarade förväntningarna. Det blev seger med klara 25-16 i första set, med 25-23 i andra set som blev matchens jämnaste och med 25-17 i tredje set.

Jakob Molin och Roy Powell var med 15 respektive tio poäng hemmalagets två bästa poängplockare.

Topplag i nästa match

– Det positiva i dag är att vi får tre poäng, vilket någonstans är rättvist med tanke på hur tabellsystemet är uppbyggt med olika pooler i söder och norr. Jag tycker dock att vi borde kunnat uppnå en högre kvalitet på spelet än vad vi gör i dag. Vi borde kunna se det mer som en träning, för på träning hade vi aldrig missat fyra servar i rad vilket vi lyckas med under matchen. Blicken bör dock nu riktas framåt mot Linköpingsmatchen på lördag då det riktigt tuffa testet sker, säger tränaren Alessandro Lodi i ett uttalande.

Grundserien avslutas sedan med hemmamatch mot Falkenberg söndag 12 mars.