Det var en hafsig hockeymatch rakt igenom, och inget vidare spel. HV:s hårdträning under lägret i veckan satte sina spår och det var ett lag som inte riktigt fick till det spelmässigt.

- Men det är inte i benen det sitter, utan det är i inställningen. Vi måste komma upp bättre från start och bjuda på mer motstånd, det är en inställningsfråga, säger debutanten i målet, Adam Åhman.

Figren målskytt för HV

Nyförvärvet Robin Figren gjorde den första periodens enda mål när han tryckte in en puck efter en rörig situation framför Trojas duktiga målvakt Emil Jidskog.

Den andra perioden blev mållös, HV71 hade några bra målchanser att öka på sin ledning. Men även Troja skapade framåt och den debuterande målvakten Adam Åhman gjorde ett stabilt intryck.

- Det kändes bra hela matchen, säger han själv om sin insats.

Annons

"Vi måste bjuda upp bättre"

Den tredje perioden var de andra lik, och det var hafsig försäsongshockey. Troja kvitterade genom David Rundqvist när de till slut kunde forcera in pucken bakom Åhman. 1-1 stod sig matchen ut, och efter en mållös förlängning avgjordes det på straffar. Där avgjorde Thörnberg, Jesper Thörnberg, när han satte den avgörande straffen.

- Det var synd att jag inte kunde nypa någon straff där på slutet, säger Åhman, som var långt ifrån nöjd med lagets insats:

- Jag tycker att vi måste bjuda upp mer än vad vi gjorde i den tredje perioden.

Vad säger du om lägret som varit?

- Det har varit bra träning för gruppen, och det har verkligen känts som att det går åt rätt håll, om man bortser från denna match då, avslutar 18-årige Adam Åhman.

Relaterat: Så var premiären för HV71 HV71 inleder ikväll sitt matchspelande. I Falkenbergs Ishall stöter laget på Troja/Ljungby IF och Jnytt är på plats och livechattar från matchen. Pucken släpps 19, men vi drar igång runt 18:45.
Relaterat: Talangen vill slå sig in i laget Filip Sveningsson gjorde två SHL-matcher förra säsongen - och mot Troja fanns han åter med i laguppställningen. Han berättar för Jnytt att hans mål med säsongen är att göra bra ifrån sig i J20, och ta vara på chanserna i a-laget för att visa tränarna att han ska stanna kvar där. I tv-klippet säger han också hur det var att bli draftad av Calgary Flames under sommaren.