Annons

Redan förra året drogs Idrottsvinsten igång av några unga entreprenörer, först i Örebro län och sedan i Jönköpings län.
– Det var några kompisar till mig i Örebro som körde igång och frågade mig om inte jag ville vara med och starta i Jönköping. Jag var skeptisk först men när jag kollade så fanns det inget förmånshäfte med inriktning på aktivt liv och idrott så jag satte igång, berättar Drazen Crnoja.

Ett förmånshäfte
Idrottsvinsten kan närmast liknas vid det etablerade förmånshäftet Restaurangchansen, fast med en helt annan inriktning på det som erbjuds köparen. I stället för mat handlar det om allt från att gå 2 till priset för en på HV-matcher och rabatterade dansföreställningar till 2 för en på spa på Hooks Herrgård och rabatt på Hudoteket eller Intersport.
Förra året kom man igång sent men hade ändå lätt för att få med aktörer med erbjudanden i häftet. I år är man ute i lite bättre tid och har med ett 60-tal aktörer som har flera erbjudanden vardera.

Behåller hälften
Häftet ska säljas av föreningar och skolklasser. Det kostar 200 kronor, 100 kronor billigare än första året, och säljande förening/klass behåller hälften, medan resten går till bolaget som driver verksamheten. Medverkande aktörer är med gratis men bidrar med sina erbjudanden.
Ett plus för säljande föreningar är att man enbart redovisar sålda häften - eventuellt överblivna häften lämnar man tillbaka utan kostnad.
Man kan också köpa ett häfte själv, direkt via idrottsvinstens hemsida.
Första året fick man ut omkring 2 000 häften och hoppas på en ökning i år.
– Det ger ju en extra dimension för många idrottsföreningar. Man säljer för idrotten, erbjudanden som gör att fler tar del av idrotten, säger Drazen Crnoja.