Förtydligande från redaktionen: Calle Wisborg har sedan artikeln publicerades avlidit.
Idén till programmet föddes hos Håkan Eng och Calle Wisborg. Calle, som är producent för programmet, är veteran inom radion och erfaren arrangör med bland annat Allsång i Gränna och Sommarkväll i Gränna på meritlistan. Tillsammans satt de och funderade kring nya grejer att göra.
– Det är superkul. Framför allt att vara ute, att det är live när det händer och att vi är ute bland folk, säger programledaren Håkan Eng.
– Håkan och jag gillar ju nybyggarandan, att bryta lite ny mark och så kändes det lite spännande att vara en liten del i att bygga ett nytt mediehus och i alla fall jag tycker att det saknas ett after work-program som man kan använda för att avsluta arbetsveckan på och påbörja helgen med, säger Calle Wisborg.

Ska starta helgen
Resultatet blev "After Work med Håkan Eng" som kommer att sändas på fredagar på Hallpressens olika hemsidor. Programmet kommer att sändas live från olika platser. Varannan vecka sänds det från Harrys i Jönköping och varannan vecka ute på olika orter i spridningsområdet. Tanken är att programmet ska starta helgkänslan för människor.
– Att ha ett program som startar helgen var ju så vanligt förr med Metropol, Glädjetåget och även med Clabbe och Rally. Då visste man att helgen börjar. Och det är lite tanken att det är så det ska vara. Inte att det ska vara som Rallygänget, men att de ska känna att nu börjar helgen, säger Håkan Eng.

Artistbesök varje fredag
Själva programmet kommer att blanda musik, intervjuer, sportsnack och nöjespaneler som ska guida tv-tittarna och publiken på plats till de stora händelserna och snackisarna. Varje gång kommer det att vara någon artist som är med och snackar lite och spelar en eller två låtar.
– Tanken är att artisten ska vara med på ett snack men också att de gör något som de kanske inte gör annars, lite avskalat så tittarna och publiken på plats får komma närmare artisten. Sen ska vi köra lite musik, man ska ju kunna ladda upp till det här, säger Calle.

Börjar i Nässjö
Första programmet speglar nog rätt bra hur det kommer att se ut. Nu har vi ganska långt kvar tills dess tycker jag, men då har ju Backyard Babies sin spelning i Nässjö och det kommer så klart att handla mycket om det. Men det är också schlagern i Göteborg den helgen, så det kommer väl också att märkas, berättar Håkan.
Första programmet sänds 5 februari från Almenäs källare i Nässjö.