Annons

Det blev onekligen en målexplosion i slutet av den första perioden för Mullsjö nere i Skåne.

Eller vad sägs om det här:

18.43: 1–1, Isaac Rosén

18.49: 1–2, Johan Nygårdh

19.28: 1–3, Anton Vestlund

– Alla formationerna gjorde mål. De kom i tre raka byten och på lite olika sätt. Så det kändes logiskt även om målen kom så tätt, säger Maistränaren Andreas Elf.

Matchfakta

Innebandy, Svenska superligan

FC Helsingborg–Mullsjö Ais: 2–5 (1–3, 1–0, 0–2)

..

Matchfakta

Innebandy, Svenska superligan

FC Helsingborg–Mullsjö Ais: 2–5 (1–3, 1–0, 0–2)

Målskyttar Mais: Isaac Rosén 2, Johan Nygårdh, Anton Vestlund, Gustav Svensson

Skott: 15–28

Publik: 686

Spelplats: Helsingborg arena, Helsingborg

Annons

Rycket blev avgörande i matchen mot Helsingborg – som nu leds av den tidigare Jik-tränaren Niklas Pålsson i ett försök att undvika nedflyttning.

För även om gästerna reducerade till 2–3 på straff i den andra perioden fick gästerna med sig samtliga tre poäng tillbaka till Jönköpings län.

Slutresultatet skrevs till 5–2 efter att Isaac Rosén och Gustav Svensson gjort ytterligare Mullsjömål i den tredje perioden.

– I tredje är det ett par lägen som blir avgörande. Vi får en kontring där vi gör mål. Sedan räddar vi en straff. Det är saker som kunde vägt över åt andra hållet. Men vi är bättre även i den tredje perioden. Ser man till avsluten så vinner det ganska stort. Vi har ytterligare ett par klara lägen så 5–2 är kanske i underkant. Men det spelar ingen roll för det är tre viktiga poäng, säger Elf.

Ja, för segern gör att Mais nu kliver tillbaka upp på tredje plats i tabellen. Laget står på lika många poäng som Linköping men har bättre målskillnad och dessutom en match mindre spelad.

Trepoängaren gör också att laget utökar försprånget ner till en uppsjö andra lag kring slutspelsstrecket.

– Det är ruggigt jämnt i serien. Det gäller att komma upp på en hög nivå hela tiden. På onsdag kommer Växjö ge allt de har så då gäller det att vara på tå igen, säger Elf.

– Innan den här matchen hade vi två raka förluster efter fem raka segrar. Vi är inte nöjda med de matcherna som vi förlorar. Men det är uddamålsförluster mot Linköping och Kalmarsund så vi visar att vi har en högre lägstanivå nu. Det är jäkligt viktigt i slutet eftersom det är tätt med matcher. Vi kan inte leverera topprestationer i varje match men det gäller att vi är på tillräckligt hög nivå för att vara med i matcherna.

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app