Annons

Men efter segern mot Varberg på bortaplan med 32-29 (15-10) är Hallby på väg med stormsteg mot kval till elitserien.

Matchfakta

Handboll, allsvenskan

Varberg-Halby 29-32 (10-15)

Målskyttar, Hallby: Olle Ek 8, Pål Wetterbrant 5..

Matchfakta

Handboll, allsvenskan

Varberg-Halby 29-32 (10-15)

Målskyttar, Hallby: Olle Ek 8, Pål Wetterbrant 5, Robin Svensson 5, Joel Järlfors 4, Charles Hugosson 4, Isak Boström 3, Getoar Gjikokaj, Tobias Stridh, Johan Jonsson.

Varberg: Daniel Lindgren 6, Anton Jönsson 6, Jesper Sivertsson 5, Tobias Bengtsson 5, Jonathan Tygesen 3, Jonathan Lindberg, Charles Eliasson, Rasmus Hesslow, Mathias Roth.

- Vem hade trott det här, skrattar Hallbys tränare Kim Shepherd. I ärlighetens namn trodde vi nog inte själva att vi skulle gå så bra den här säsongen. Men nu är vi där och har allt i egna händer.

Det återstår endast två omgångar i allsvenskan. Helsingborg har redan vunnit serien men där bakom är det stenhårt. För Hallbys del väntar Rimbo på hemmaplan innan man åker till Stockholm och Tyresö i den avslutande omgången.

Bäst i serien

- Det kommer bli oerhört dramatiskt. Förhoppningsvis är vi klara om vi besegrar Rimbo. Det är inte roligt att behöva slå Tyresö i den sista omgången som också slåss med näbbar och klor.

Annons

Varberg är ett skickligt allsvenskt lag. Flera av spelarna i startuppställningen har rutin från spel i högre serier.

- I mina ögon har man i Daniel Lindgren hela allsvenskans bästa spelare. Han är riktigt bra, fortsätter Kim.

Hallby fick dock en bra start i den första halvleken. Framförallt prickade man rätt i sitt försvarsspel och kunde gå till pausvila med fe måls ledning.

I den andra halvleken möblerade Varberg om. Började punktmarkera Hallbys Olle Ek och stundtals även en dubbelpunkt. Och sakta men säkert åts försprånget in.

Kom närmare

- Jag tror att vi ledde med sju mål som mest, i slutet var det nere i ett må. Men vi höll undan.

I ett kämpande Hallby gjorde Olle Ek en kanonmatch. Svarade för åtta mål trots att han var punktmarkerad under långa stunder.

- Vi hade egentligen inte några större problem så länge vi spelade sex mot sex. Men när Varberg tog ut målvakten och spelade sju mot sex fick vi problem. Det måste vi titta närmare på.