Annons

Matchfakta

Handboll, Handbollsligan

IFK Skövde-IF Hallby HK 34-25 (18-12)

Hallbys målskyttar: ..

Matchfakta

Handboll, Handbollsligan

IFK Skövde-IF Hallby HK 34-25 (18-12)

Hallbys målskyttar: Jesper Järlfors, 8, Charles Hugoson, 5, William Hermansson, 4, Adam Tumba, 3 (2), Robin Svensson, 2, Marcus Erlandsson, Jonathan Wiklund, Johan Jonsson.

Publik: 1 194, Arena Skövde.

Hallby lyckades inte följa upp segern mot Eskilstunaguif, men det ska också sägas att det är skillnad på motstånd.

– Vi har aldrig någonsin mött ett lag av den här kalibern tidigare. De gick till semifinal i våras och är ännu bättre i år, säger Jesper Östlund.

Hallby höll jämna steg med Skövde i drygt en halv halvlek. Men i slutet av första halvlek gjorde västgötarna ett ryck som gav ett försprång med sex mål i halvtid.

Annons

– Vi höll oss inte riktigt till det vi hade bestämt anfallsmässigt, och då blev attackerna inte lika trovärdiga. Vi blev ängsliga, kastade bort någon boll och de straffade oss obarmhärtigt, konstaterar Östlund.

Aldrig nära

Hallby var sedan aldrig nära att komma ifatt Skövde, som stod som segrare med 34-25 när slutsignalen ljöd.

– Vi mötte ett extremt bra lag. Det var klasskillnad i perioder, medan det fanns perioder då vi gjorde det jättebra, säger Östlund.

– Vi kämpade och slet och gjorde många bra saker som vi kan ta med oss. Sedan finns det annat som kan bli bättre. Vi kan vinna fler kamper defensivt och hålla oss till det vi har bestämt anfallsmässigt. Vi kastade även bort någon boll för mycket. Som helhet är jag inte jättebesviken. Jag är nöjd med vissa delar av spelet, men framför allt att vi krigade och kämpade.

”Är på banan”

Hallby har nu spelat tre matcher i handbollsligan, vunnit en och förlorat två.

– Vi känner att vi är på banan och är nöjda med det. Det här är en process, både spelarna och jag lär oss hela tiden eftersom vi inte har varit på den här nivån innan. Det gäller att hålla modet uppe, jag är säker på att vi kommer knäppa något av de här topplagen någon gång, säger Jesper Östlund, som framhåller Jesper Järlfors och William Hermansson.