Annons

Hallby vann förvisso mot Torslanda när handbollsallsvenskan drog igång efter juluppehållet. Men insatsen var inte prickfri och på lördagen väntade ny match och det blev ingen vidare tillställning för Jönköpingslaget.

Gästerna ledde förvisso med 6-3 efter 15 minuter, men då tog det roliga slut. I halvtid hade hemmalaget tagit sig ikapp och förbi, efter halva matchen var ställningen 12-10.

"Ingenting fungerade idag"

Hallby tog sig ikapp till 12-12, men det var sista gången de hade poängkänning. Efter 15 minuter i den andra halvleken var ställningen 21-14. Gästerna åt sig ikapp en aning, men matchen slutade 27-23.

– Inget fungerade idag. Det är en stor besvikelse att åka härifrån med noll poäng. Vi har tyvärr inte kommit upp i den nivån vi kan, säger Jesper Östlund.

– Vi gör det för dåligt och en stor anledning är deras målvakt som är en vägg. Vi har väldigt svårt att få enkla mål och han plockar det mesta, i handboll är det rätt centralt med målvaktsspelet, fortsätter han.

Annons

Är det något specifikt du inte tycker fungerar?

– Anfallsspelet lyckas inte, de kan stå långt och täcka med målvakt och lyckas man inte i skyttelägen så blir det jobbigt. Sen missar vi i de flesta av våra sex mot fem-lägen och de har lite stolpe in.

– Det blir en känsla av att killarna trodde att det skulle lösa sig. Men det går inte av sig självt och vi har pratat om att det är en tuff bortamatch mot ett svårspelat lag med många duktiga spelare. Jag är riktigt besviken faktiskt. Vi får ha ett snack på måndag om varför det såg ut som det gör och ta det framåt därifrån.