Annons

Lagen det handlar om är damjuniorerna, A-flicklaget och A-pojklaget.

– Det är fantastiskt roligt med framgång och att vi får synas bland de bästa lagen i Sverige. Men vi har inte gjort någon extra satsning på USM utan vi tror på långsiktig utveckling. Men för ungdomarna betyder detta jättemycket, säger Caroline Hallberg, ungdoms- och utvecklingsansvarig i Hallby.

Det är första gången någonsin som Hallby har tre lag i steg 4 i USM.

Annons

– Vi har överhuvudtaget haft bra resultat på ungdomssidan den här säsongen. Det tyder på att vi tränar rätt utan att vi tappar målet att hela tiden ha med så många som möjligt. Det gäller fram till 16-17 års ålder, säger Hallberg.

Att Hallbys lag är framgångsrika just den här säsongen beror delvis på att föreningen har fått en del spelare som lämnat lokalkonkurrenten Cyrus.

– Det har blivit på bekostnad av en del Cyrusspelare som har gått över till oss. Det har gjort at spelarna har samlats i en och samma förening. Det är inte något medvetet val från vår sida utan det handlar om att spelarna själva ville gå över till oss. Jag hade gärna sett fler lag från fler klubbar, det hade varit bättre om fler spelare hade fått spela USM, säger Caroline Hallberg.

Steg fyra är det sista steget innan finalspelet som i år avgörs i Malmö 12-14 maj.